|

Oyalamak için geldi

ABD’nin Suriye’deki “sömürge valisi” Brectt McGurk, Ankara’ya geldi. McGurk, terör örgütü PYD/PKK’ya verilen ağır silahlar ve Rakka konusunda Dışişleri, Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay’a bilgi verdi. Türkiye’nin Afrin’de gösterdiği kararlılığın ardından apar topar yapılan ziyaret "yine oyalama taktiği” olarak yorumlandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/07/2017 السبت
Güncelleme: 03:18 - 1/07/2017 السبت
Yeni Şafak
Oyalamak için geldi
Oyalamak için geldi

Türkiye’nin Afrin ve PYD konusundaki kararlılığı Amerika’yı harekete geçirdi. Rakka ve Haseke’de terör örgütü PKK’yı ziyaret eden ABD Başkanı Donald Trump’ın DEAŞ’la Mücadele Özel Danışmanı Brett McGurk, Afrin hareketi öncesi soluğu Türkiye’de aldı.

OYALAMA TAKTİĞİ DEVREDE

Türkiye’nin Afrin’e yapacağı harekâtta kararlılığını sürdürdüğü ve sevkiyat yaptığı dönemde, ABD’nin DEAŞ’la Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk Ankara’ya geldi. McGurk, Ankara’da Dışişleri ve Savunma Bakanlıkları ve Genelkurmay Başkanlığı’nda teknik düzeyde temaslarda bulundu. McGurk’ın apar topar Türkiye’ye gelmesi “ABD, Türkiye’yi oyalama taktiğini devreye soktu” yorumlarına neden oldu.

SAHADA OLACAĞIZ MESAJI

ABD’li diplomat, PYD’ye verilen ağır silahlar ve Rakka operasyonu konusunda bilgi verdiği öğrenildi. Görüşmelerde, Afrin konusu gündeme geldi. TSK, iki gün önce Afrin’e yönelik müdahalede bulunmuş ve YPG’yi bombalamıştı. Terörle mücadelede kararlılık mesajı veren Türkiye, bundan sonraki adımlarda da sahada olacağını McGurk’a verildi.

TERÖR ÖRGÜTÜNE ZAMAN
KAZANDIRMA STRATEJİSİ

ABD yetkililerinin yaptığı çelişkili açıklamalar ve McGurk’ın ziyareti, Türkiye’nin Afrin’e yapmayı planladığı operasyon öncesi oyalama taktiğini devreye soktu. Güvenlik kaynakları ABD’li yetkililerin yaptıkları ziyaretler ve söyledikleri sözlerin taktiksel hamleler ve PYD/YPG’ye koridor açmak için zaman kazanma stratejisi olduğunu belirtti.


SURİYE PKK'SI
İLE TOPLANTI

McGurk geçtiğimiz günlerde Haseke’de terör örgütü temsilcileri ile toplantı yapmış, ardından Rakka’ya geçmişti. PYD’ye ait sözde asayiş birimlerini de ziyaret eden ABD’li temsilci bölgede etkin aşiret liderleri ile de bir araya gelmişti. Trump’un sömürge valisi PYD ve aşiret liderlerine Haseke ile Rakka’da özerk bölge vaadinde bulunmuştu.

#ABD
#Suriye
#PKK
#McGurk
٪d سنوات قبل