Tunus'taki halk ayaklanması sonrası yaşanan karışıklık bu ülkeye olan uçak seferlerini vurdu. Birçok şirket uçak seferlerini iptal etti. Tarifeli seferini iptal eden THY, Tunus'a uçak kaldırıyor.
Türk Hava Yolları, Tunus'taki halk ayaklanması sonrası ülkede yaşanan kargaşa üzerine dün yapacağı tarifeli uçak seferini iptal etti. Saat 10.40'ta yapılması planlanan TK 661 sefer sayılı İstanbul-Tunus seferi ülkedeki karışıklık yüzünden iptal edildi.
Tarifeli seferini iptal eden Türk Hava Yolları, Tunus'a uçak gönderiyor. TK3997 sefer sayılı Boeing 777-300ER tipi 312 kişilik TC-JJD tescilli uçak 47 Tunus vatandaşı ile birlikte Enfidha Havaalanı'na gitmek üzere saat 13.30 da havalanacak.
Uçağın dönüş seferinde ise Tunus'ta yaşayan Türkler'i İstanbul'a getireceği öğrenildi.
Tunus'u 23 yıldır “demir yumruk” siyasetiyle yöneten Devlet Başkanı Zine El Abidin Bin Ali önce ki gün yaşanan yoğun protestolara daha fazla dayanamayarak ilk olarak erken seçim kararı almış, ardından da ailesiyle birlikte ülkeyi terk etmişti.
Tav Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, İstanbul Atatürk Havalimanında Tunus'taki gelişmelerle ilgili bir açıklama yaptı. Şener, Atatürk Havalimanında bir kriz merkezi oluşturduklarını operasyonların 24 saat devam edeceğini belirterek, “Tunus'ta işletmesini yaptığımız Enfidha ve Monastır havalimanındaki arkadaşlarımızla sabaha kadar temas halindeydik. Orada 780 çalışanımız var, bunların 30 tanesi Türk. Bizle ilgili şuanda bir sorun gözükmüyor. Havalimanları ülkenin giriş kapısı ve ciddi şekilde güvenlik altına alındı şuanda Tunus Ordusu tarafından ve ondan dolayı elemanlarımızda sorun yok, hiçbiri dönmüyor, operasyonlarının başında. Enfidha ve Monastır havaalanlarında genellikle turistlerin geri dönüşleri var. Dönüşlerin hepsini biz yapıyoruz. Her türlü işlemi yapıyoruz, operasyon 24 saat devam ediyor” dedi.
TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, Tunus'ta bulunan 30 Türk çalışanı ve Tunuslu çalışanlarının emniyetlerini ön planda tuttuklarını dikkat çekerek, “Biz Tunus'ta bulunan Türk arkadaşlarımıza ve Tunuslu çalışanlarımıza olaylar eğer büyürse ve kötüleşirse Türk Büyükelçiliğine gidebileceklerini söyledik. Büyükelçimiz çok ciddi bir şekilde uğraşıyor ve yardım ediyor. Şuanda THY'den bir Boeing 777 Tunus'a hareket ediyor. Bizim yönettiğimiz Enfidha havalimanına gidiyor. Biz oraya THY için izin aldık. Oraya inecek, ve ailelerde otobüslerle Enfidha havalimanına getiriliyor. Yol güvenli, bir sorun gözükmüyor. TAV yönetici arkadaşlarımız yolcuların tahliyesini yapmak üzere hazır bekliyorlar. Orada yaşayan Türkler genellikle ailelerini gönderiyorlar. Bizim 30 üst düzey yöneticimiz içinde kendi uçağımızı hazır tutuyoruz fakat kendileri herhangi bir sorun olmadığını güvende olduklarını söylediler. Tunuslular çok iyi insanlar, Türkleri çok seviyorlar. Hatta göstericiler, Türk Büyükelçiliğinden önünden geçerken bayraklarını kaldırarak alkışlıyorlar. Onun için Türklerin yönettiği bir havalimanında sıkıntı olacağını sanmıyorum. Çok iyi ilişkilerimiz var orada bizim. Onun için ben rahatım ve Tunus'un geleceğine de güveniyoruz” dedi.
Bir basın mensubunun “Daha önce de Gürcistan ile ilgili bir böyle tecrübe yaşamıştınız? sözü üzerine, Şener, “Küresel bir şirket iseniz, bu tip olaylara alışık olmalısınız. Bunların her türlü riskini yönetebiliyor olmanız lazım. Biz Gürcistan da da aynı şekilde Rusya Gürcistan'ı bombalarken bir tek bizim havalimanımızı bombalamamıştı. Çok enteresandır. Çünkü uluslar arası bir yatırım olduğu içindir ve biz havalimanını 24 saat açık tuttuk. Şuanda öyle bir olay yok, halk olayı var. Ama büyük yürüyüşler, Cumhurbaşkanı ülkeyi terk ettikten sonra bitti. Sokaklarda olaylar var şuanda. Bu olaylar da zannediyorum yatışacaktır. Yeni hükümet kuruluyor. Ben Tunuslu tüm yönetici arkadaşlarla konuştum. Ülkeleri için üzülüyorlar ama yeni bir geleceğe baktıklarını da görüyorum” dedi.






