TOKİ’nin deprem konutlarıyla ilgili paylaşılan fotoğraflar asılsız çıktı

Lokman Özdemir
16:44, 13/11/2025, PerşembeG: Güncelleme: 16:53, 13/11/2025, Perşembe
Yeni Şafak
TOKİ’nin deprem konutlarıyla ilgili paylaşılan fotoğraflar asılsız çıktı
Fatih konut projesine ait olduğu iddia edilen görsel.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı sosyal medya hesaplarında Fatih Sosyal Konut Projesi’yle ilişkilendirilerek paylaşılan fotoğrafların gerçeği yansıtmadığını, projenin kaba inşaatının çoktan tamamlandığını açıkladı.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), sosyal medyada TOKİ’nin deprem bölgesindeki Fatih Sosyal Konut Projesi’ne ait olduğu iddiasıyla paylaşılan fotoğrafların manipülatif içerik taşıdığını duyurdu.


Merkez, projenin kaba inşaat sürecinin Nisan 2024’te tamamlandığını ve 26 Kasım’da anahtar teslimine geçileceğini bildirdi.


DMM'den yapılan açıklamada şöyle denildi;

Bazı sosyal medya hesaplarında, TOKİ’nin deprem bölgesinde yürüttüğü Fatih Sosyal Konut Projesi ile ilişkilendirilerek paylaşılan fotoğraflar gerçeği yansıtmamakta; kamuoyunu manipüle etmeye dönük dezenformasyon içermektedir.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Fatih Sosyal Konut Projesinin tünel kalıp imalatları yaklaşık 1,5 yıl önce, Nisan 2024’te eksiksiz şekilde tamamlanmış; proje kaba inşaat sürecini tamamen geride bırakmış ve konutlar hak sahiplerine teslim aşamasına gelmiştir.

Paylaşılan görüntüler ise herhangi bir teknik veri, konum bilgisi, kontrol tutanağı veya resmî kayda dayanmadığı gibi, kamuoyunda şüphe ve güvensizlik oluşturmayı hedefleyen manipülatif bir çarpıtma girişimidir.

26 Kasım’da anahtar teslimi yapılacak projeyi, iddia edilen fotoğraflarla ilişkilendirmek, devletimizin depremzedelerimize yönelik kararlılıkla sürdürdüğü konut seferberliğini gölgelemeyi amaçlayan açık bir dezenformasyondur.

Kamuoyunun, özellikle deprem bölgesinde yürütülen bu hassas çalışmaları istismar eden doğrulanmamış ve manipülatif iddialara karşı duyarlı olması; yalnızca resmî kaynaklardan yapılan açıklamalara itibar etmesi özellikle önem arz etmektedir.


TOKİ BAŞVURU ÜCRETİ ÖDEME TARİHLERİ: TOKİ başvuru ücreti ne zaman yatırılır? TOKİ başvuru ücreti sms geldikten sonra mı yatırılacak?
Özgün
TOKİ BAŞVURU ÜCRETİ ÖDEME TARİHLERİ: TOKİ başvuru ücreti ne zaman yatırılır? TOKİ başvuru ücreti sms geldikten sonra mı yatırılacak?
TOKİ SOSYAL KONUT PROJESİ KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?
Özgün
TOKİ SOSYAL KONUT PROJESİ KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026