
Fatih konut projesine ait olduğu iddia edilen görsel.
Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı sosyal medya hesaplarında Fatih Sosyal Konut Projesi’yle ilişkilendirilerek paylaşılan fotoğrafların gerçeği yansıtmadığını, projenin kaba inşaatının çoktan tamamlandığını açıkladı.
Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), sosyal medyada TOKİ’nin deprem bölgesindeki Fatih Sosyal Konut Projesi’ne ait olduğu iddiasıyla paylaşılan fotoğrafların manipülatif içerik taşıdığını duyurdu.
Merkez, projenin kaba inşaat sürecinin Nisan 2024’te tamamlandığını ve 26 Kasım’da anahtar teslimine geçileceğini bildirdi.
DMM'den yapılan açıklamada şöyle denildi;
Bazı sosyal medya hesaplarında, TOKİ’nin deprem bölgesinde yürüttüğü Fatih Sosyal Konut Projesi ile ilişkilendirilerek paylaşılan fotoğraflar gerçeği yansıtmamakta; kamuoyunu manipüle etmeye dönük dezenformasyon içermektedir.
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Fatih Sosyal Konut Projesinin tünel kalıp imalatları yaklaşık 1,5 yıl önce, Nisan 2024’te eksiksiz şekilde tamamlanmış; proje kaba inşaat sürecini tamamen geride bırakmış ve konutlar hak sahiplerine teslim aşamasına gelmiştir.
Paylaşılan görüntüler ise herhangi bir teknik veri, konum bilgisi, kontrol tutanağı veya resmî kayda dayanmadığı gibi, kamuoyunda şüphe ve güvensizlik oluşturmayı hedefleyen manipülatif bir çarpıtma girişimidir.
26 Kasım’da anahtar teslimi yapılacak projeyi, iddia edilen fotoğraflarla ilişkilendirmek, devletimizin depremzedelerimize yönelik kararlılıkla sürdürdüğü konut seferberliğini gölgelemeyi amaçlayan açık bir dezenformasyondur.
Kamuoyunun, özellikle deprem bölgesinde yürütülen bu hassas çalışmaları istismar eden doğrulanmamış ve manipülatif iddialara karşı duyarlı olması; yalnızca resmî kaynaklardan yapılan açıklamalara itibar etmesi özellikle önem arz etmektedir.
#TOKİ
#DEZENFORMASYON
#FATİH









