Topçu: Ankara'yı devre dışı bırakmak istiyorlar

Yeni Şafak
14:25, 20/08/2018, PazartesiG: Güncelleme: 14:34, 20/08/2018, Pazartesi
Yeni Şafak
Topçu: Ankara'yı devre dışı bırakmak istiyorlar
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, emperyalist güçlerin hedefinde Ankara ve Türk milleti olduğunu açıkladı.

Yerli Düşünce Derneği Onursal Başkanı Yalçın Topçu, derneğin şair Niyazi Yıldırım Gençosmanoğlu’nu anma töreninde yaptığı konuşmada, "Emperyalist güçler, bizim medeniyet coğrafyamızda belirlemek istedikleri yeni emperyalist haritaları için tek engel olarak gördükleri Ankara’yı şimdi de dolarları ile devre dışı bırakmayı deniyorlar" dedi.

Yerli Düşünce Derneği, "Zaferler Ayı Ağustos" adıyla gerçekleştirilen programda merhum şair Niyazi Yıldırım Gençosmanoğlu’nu vefat yıldönümü dolayısıyla andı.

Dernek genel merkezinde gerçekleştirilen programa Yerli Düşünce Derneği Onursal Başkanı Yalçın Topçu, dernek yönetim kurulu üyeleri, Ankara Üniversitesi Öğrenci Konseyi ve misafirler katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ve okunan duaların ardından Yerli Düşünce Derneği Onursal Başkanı ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Türk milletinin geçmişten bugüne Ağustos ayında kazandığı zaferleri ve merhum destan şairi Niyazi Yıldırım Gençosmanoğlu’nu andı.

  • "Gençosmanoğlu gibi değerlerimizi tekrar tekrar okumayı, anlamayı, anlatmayı, destanlar yazılan günlerin ruhunda, tek millet şuurunda, dünya durdukça var olmayı Rabbimizden niyaz ediyoruz" diyen Topçu, şöyle devam etti:
  • "Ağustos ayında kazanılan zaferlerimizin içinde iki zafer vardır ki; hem Türk tarihinde, hem de dünya tarihinde önemli yer tutarlar."

"Tek engel Ankara"

Topçu, şöyle devam etti:

"Malazgirt, Çanakkale, Sakarya, Dumlupınar’da yedi düvele karşı destanlar yazmış ecdadın torunları olan bizler,15 Temmuzda da, bu yedi düvelin maşalarına karşı milletçe yazdığımız destanı, bugün yine bunların terör örgütlerine ve dolarlarına karşı yazıyoruz. Kırk yıla yakın, bizi bize öldürten emperyalist güçler, bizim medeniyet coğrafyamızda belirlemek istedikleri yeni emperyalist haritaları için tek engel olarak gördükleri Ankara’yı şimdi de dolarları ile devre dışı bırakmayı deniyorlar. Bunu başaramayacaklar, bizi yine yenemeyecekler, bunları dolarları birlikte bir kere daha kazdıkları kuyulara gömeceğiz.

"Şehitlerimizi saygıyla anıyoruz"

  • Anadolu’yu bize yurt yapan Sultan Alparslan’la birlikte Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman askerlerimizi, zaferlerimizin destan şairi Niyazi Yıldırım Gençosmanoğlu’nu, bu toprakları kanları ile sulayıp bizim için vatan yapan şehitlerimizi, şükranla ve rahmetle anıyor, gazilerimize de sağlık ve esenlik diliyoruz.
  • Bununla birlikte, yarın idrak edeceğimiz Kurban bayramını kutluyor, milletimizin ve ümmetin birliğine, dirliğine ve dirilişine vesile olmasını Cenab-ı Hakktan niyaz ediyoruz."
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026