|

Tuncay Güney: PKK, kârlı bir derin devlet şirketi

Yeni Şafak
00:00 - 25/08/2010 Çarşamba
Güncelleme: 00:11 - 26/08/2010 Perşembe
Yeni Şafak
Tuncay Güney: PKK, kârlı bir derin devlet şirketi
Tuncay Güney: PKK, kârlı bir derin devlet şirketi

Yeni Anayasa Paketi'nin halkoylamasına sunulması gündeme geldikten sonra artan terör olaylarını değerlendiren Ergenekon'un kara kutusu Tuncay Güney, “Terör, devletlerin gayri meşru çocuğudur. Öyle mahalleden üçbeş kişi bir araya gelip de devletin izni olmadan terör örgütü veya mafya kuramaz.” dedi.


Londra yaşayan Gazeteci-Yazar Bahattin Çağdaş'a internet üzerinden görüntülü konferans yoluyla konuşan Güney, PKK'nın kukla bir devlet örgütü olduğunu iddia ederek, “PKK kârlı bir derin devlet şirketidir. Bir taşla 10 kuşun vurulduğu bir yapılanmadır. Mevcut rejim, statüko bu sayede ömrünü bir 30 yıl daha sürdürmüştür.” şeklinde konuştu.


Güney, “Eğer PKK olmasaydı, mevcut statüko başka bir kukla örgüt üretirdi. Yani PKK'nın bitirilmesi sorun değil. Bu karanlık yapılanmanın, statükonun bitirilmesi, bataklığın kökten kurutulması gerekir. Bunun çözümü de demokrasi. Demokrasi ile bu tür kirli yapılanmalar günyüzüne çıkar. İşte bu yüzden halkoylaması gündeme gelince, bilinen merkezlerden düğmeye basıldı ve terör tırmandırıldı. Onun için yılmadan, taviz vermeden sandıktan 'Evet' çıkmasına çalışılmalı” dedi.


Türk halkında oluşturulan 'Bölüneceğiz' korkusunun psikolojik bir harp olduğunu da belirten Güney, şunları söyledi: “Daha düne kadar irtica ile korkutuluyordu bu halk. Ne oldu? İşte İmam Hatipliler yönetiyor bu ülkeyi. Onun için bu tuzağa düşmemek lazım.” (YENİ ŞAFAK İNTERNET)


Youtube'a erişebilenler röportajın kayıtlarını şu adreslerden izleyebilir:






Not: Youtube'a sorunsuz girebilmek için 'Mahkeme Kararı Temizleyici' programını
bilgisayarınıza yüklemenizi öneririz.

Röportajı Dailymotion'da şu adreslerden izleyebilirsiniz:





14 yıl önce