|

Bütün dünya aynı sahnede

Dünyaca ünlü sanatçıları ağırlayan Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nin yeni sezon programı belli oldu. Müzikalleri, sahne şovları ve konserleriyle sezona hızlı başlayacak olan Zorlu PSM bu yıl bir de kendi festivalini düzenleyecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/09/2016 dimanche
Güncelleme: 19:08 - 10/09/2016 samedi
Yeni Şafak

Tam 4 yıldır yerli ve yabancı pek çok sanatçıyı İstanbullu sanatseverlerle buluşturan Zorlu Performans Sanatları Merkezi yeni sezona hazır. Bu yıl yine çok sayıda konser, müzikal ve tiyatro izleyeceğiz. Yeni sezon 30 Eylül-1 Ekim tarihlerinde düzenlenecek "MIX–Seslerarası bir deneyim" mini festivaliyle açılacak. 2 günlük müzik maratonu plak pazarı, bitpazarı ve sergileriyle tam bir festival havasında olacak. Sesler arası deneyimlerde Büyük Ev Ablukada, Ceza, Baba Zula, Hey! Douglas, Taksim Trio, Erdal Erzincan gibi isimler sahne alacak. Latin Amerikalı reggae grubu Che Sudaka ve İngiliz Oi Va Voi ise festivalin merakla beklenen isimlerinden...



YILIN MÜZİKALİ WEST SIDE STORY


Zorlu PSM deyince müzikalsiz bir program düşünülemez elbette. Geçtiğimiz yıllarda Operadaki Hayaler, Güzel ve Çirkin gibi yapımları İstanbul'a getiren Zorlu PSM bu yıl West Side Story'yi ağırlayacak. “Modern Romeo ve Juliet” olarak bilinen West Side Story 1-18 Mart 2017 tarihlerinde arasında zengin sahnesi, muhteşem koreografileri ve sevilen şarkılarıyla izleyenleri büyüleyecek.





AFRİKA'DAN ÇÖL BLUES RÜZGARI


Zorlu PSM bu sezonda da farklı müzik türlerine örnek teşkil edecek birçok sanatçı ve gruba kapılarını açacak. Mart 2017'de düzenlenecek yılın en farklı festivali olmaya aday African Colours'da, çöl blues tanımlı müzikleriyle izleyenleri etki altında bırakan Tinariwen (22 Mart 2017) ve farklı tınılarıyla Afrika'yı Zorlu PSM sahnesine taşıyacak Islam Chipsy & EEK (17 Mart 2017) yer alacak. 4. sezonda Zorlu PSM'nin misafileri arasında Lubomyr Melnyk, Mark Eliyahu, Moderat, Lena Chamamyan, Kitaro, Kadebostany, Mike Stern & Dave Weckl Band, Dennis Chambers gibi isimler yer alıyor.



İLK CAZ FESTİVALİ YOLDA


Zorlu PSM bu yıl bir ilke imza atacak. 3-12 Mayıs 2017 tarihleri arasında kendi caz festivalini düzenleyecek. Program yavaş yavaş netleşmeye başladı. Dünya caz sahnesinin önemli sanatçılarını ağırlayacak bu festivalin onur konuğu ise 12 Mayıs 2017'de ahne alacak Chick Corea ve klasik müzikten flamenkoya Latin tınılarından caz seslerine uzanan Michel Camilo & Tomatito olacak.





ROYAL OPERA'DAN CANLI YAYIN


Klasik müzik severler için de bir sürpriz var. Dünyanın önde gelen köklü sanat kuruluşlarından Royal Opera House (İngiltere Kraliyet Opera ve Balesi'nin bu yılki programında yer alan Il Trovatore, Norma, Cosi Fan Tutte, The Nutcracker, Madame Butterfly ve Anastacia gibi eserler, Zorlu PSM STUDIO'da sezon boyunca canlı gösterimlerde izlenebilecek.



FİLM MÜZİKLERİNE DEVAM


Geçtiğimiz sezon film müziklerinin canlı seslendirildiği "Movies in Concert" serisini Lord of the Rings in Concert ile başlatan Zorlu PSM, seriye devam edecek. 28-29 Ekim'de Titanik, 24-25 Şubat'ta Amadeus Live, 20-21 Mayıs'dae Yüzüklerin Efendisi–İki Kule ile


sahnede olacak.



CERN'DEN SIRA DIŞI BİR DENEYİM


Zorlu PSM, yeni enstalasyon ve süreli sergileriyle fuaye alanlarında sanatseverleri bekleyecek. Enstalasyon çalışmalarının ilki Ges Teknoloji'nin düzenlediği, İsviçre'deki CERN Araştırma Merkezi ile bağlantılı eğitici bir Sanal Gerçeklik Dinleme Enstalasyonu'nu olan GES Teknoloji CERN Dinleme Ağacı Enstalasyonu (20 Eylül–15 Ekim) olacak. Zorlu PSM Ana Giriş'e kurulacak bu enstalasyonda ziyaretçiler, Einstein, Dirac, Higgs ve Hawking'in kendi hayatları, buluşları ve bilime katkıları ile ilgili sanal gerçeklik gözlükleri aracılığıyla bir yolculuğa çıkacak.


#Zorlu Performans Sanatları
#Ceza
#Baba Zula
il y a 8 ans