|

Fas film şölenine hazırlanıyor

25. Tetuan Uluslararası Akdeniz Film Festivali 23 Mart’ta başlayacak. Fas’ın kuzeyindeki Tetuan şehrinde düzenlenen festivalde dünyanın pek çok ülkesinden film gösterilecek. 23 filmin yarıştığı festivalde Türkiye’den ise “Sibel” adlı film yarışacak. Festivalin onur konuğu ise Filistin olacak.

Hatice Saka
04:00 - 10/03/2019 Pazar
Güncelleme: 16:18 - 9/03/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
​25. Tetuan Uluslararası Akdeniz Film Festivali
​25. Tetuan Uluslararası Akdeniz Film Festivali

Fas’ın kuzeyindeki Tetuan şehrinde düzenlenecek olan 25. Tetuan Uluslararası Akdeniz Film Festivali 23 Mart’ta başlayacak. 23 filmin yarışacağı festival 30 Mart’ta sona erecek. Uzun metrajda 12 film yarışacak. Yunanistan yapımıTounia Mashaili’nin “Break” , “The Steve Crickis’in “Waiter” adlı filmleri. Filistin’den iki film uzun metrajda yarışıyor. Bassam El Jarbawi’den “Mufak” ve Muayad Alayyan’dan “Sarah ve Salim Hakkında”. Fas filmleri ise Saad Al-Sharibi’nin “Kayıp Bir Hikaye”, Jalali Farhati’nin “Son İsyan”. Bunun yanı sıra Suriye yapımı“Gölgemi Kaybettiğim Gün” ve Hadi Bagouri’nin Mısır filmi “Misafir” dikkat çekenler arasında. Türkiye’den ise yötenmenliğini Guillaume Giovanetti ve Çağla Zencirci’nin paylaştığı “Sibel”filmi yarışmaya katılıyor.

GELECEĞİ SATMIYORUZ

Belgesel dalında ise 11 film yarışacak. İspanya’dan iki belgesel var. Castieras Geyegu İvan’ın “Yol Sapması” Amodina Carrasidou’nun “Diğerlerinin Sessizliği” Fransa’dan Silvio Elisabeth’in “Vostok 20” ,Roland Nurière’nun Filistin hikayesi olan “Araba ve Zeytin Ağacı” yarışacak. Gürcistanlı Mary Golbiani tarafından “Babam Dönmeden Önce” idkkat çekiyor. Arap dünyasından ise ve Cezayirli yönetmen Linda Zouaoui’nin “Çocukluğum İslam” Mısır’dan Emel Ramses’in “uzaktan Gelen”, Suriye’den Iyad Jaarab’ın “Büyük Kurbanlar”, Tunus’tan Alaeddin ve Mohamed Jebeihi’nin “Uzağa Gidiyoruz”, Lübnan’da ise “Yürüyoruz Ama Döneceğiz” yarışacak. Cezayir Malik Ben İsmail ve Fevzi Samoum tarafından “Cezayir’in Kalbi” teması altında dört film de dahil olmak üzere festivalin resmi yarışmasının dışında bir dizi film gösterilecek. Mısırlı Saleh, Tunuslu Najib Belkadi’nin “Gözler” ve İspanyol yönetmen Celia Ricco Salviano’nun “Annenin Odasına Yolculuğu”d izleyiciyle buluşacak.

GÜMÜŞ FİLMLERDE FAS VAR

Festivalin gümüş filmler başlıklı bölümünde yedi Fas filmi gösterilecek. Ahmad Al-Ma’nouni’nin “Burning Hearts” filmi, Ghalali Farhati’nin “Tutuklanan Hafıza”, Fawzi Bensaidi’nin “Satılık Ölüm”, Cherif Al-Taribak’ın “Eşlerin Zamanı” gibi çok sayıda dikkat çekici film gösteirlecek. Açılış ve kapanış filmlerine ek olarak çocuk filimlerine de programda yer verilecek. Festivalin juri üyeleri de belli oldu. İtalyan sinemacı ve müzisyen Roperto Giacomo Beshiotao, uzun metrajlı filmin jürisine başkanlık edecek. Roberto Giacomo, 150’den fazla film çekti ve Akademi Ödülü, David de Donatello Ödülü, Gümüş Gümüş Ödülü, Pervezist En İyi Film Müziği, Venedik Festivali’nde En İyi Film Müziği ve iki kez Altın Siac Ödülü dahil olmak üzere birçok ödül kazandı. Filmin jürisinde Cezayirli yönetmen Kays El-Zebyde, Türk yönetmen Pelin Esmer, Fildişili yönetmen Suzanne Kawami, Faslı yönetmen ve yapımcı Gamal Souissi ve Fransız aktris ve aktris Miriam Meziers yer alıyor.


Filistin onur konuğu

Festivalin onur konuğu Filistin olacak ve Filistin filmleri için özel gösterimler yapılacak. Bassam El Jarbawi’nin “Mafak”, Suha Araf’ın “Villa Touma”, Rakan Mayasi’nin “Bonbane” ve , Amjad Alraşid’in “The Parrot”u gibi Filistin meselesini ele alan filmler gösterilecek.

#Filistin
#​25. Tetuan Uluslararası Akdeniz Film Festivali
#Fas
5 yıl önce