|

Modern tarz & Yeni Teknoloji: Yeni Kia Sorento

Yeni Kia Sorento, yenilenen yüzü, güçlü motor seçenekleri ve şık tasarımıyla segmentinde referans olma iddiasında

Merve Sena Kılıç
00:00 - 18/07/2010 Pazar
Güncelleme: 21:03 - 17/07/2010 Cumartesi
Yeni Şafak
Modern tarz & Yeni Teknoloji: Yeni Kia Sorento
Modern tarz & Yeni Teknoloji: Yeni Kia Sorento

Yeni Sorento yenilikçi tarzı, dayanıklılığı, arazi koşullarına uyumu ve makul fiyatı ile oldukça ilgi çekiyor.

Bir tarafta pazara her geçen gün eklenen yeni markalar, gittikçe artan bir rekabet ortamı, diğer yanda bu zorlu pazar şartlarında 5 yıl üstüste 4x4 segmentinde en çok satan ünvanını büyük başarıyla taşıyan bir model. 2004, 2005, 2006, 2007 ve 2008 yılında SUV segmentinin lideri Kia Sorento, 2002 yılında başladığı macerasında dünyada neredeyse 900 bin araç satışıyla önemli bir başarıya imza attı. Yeni Kia Sorento, yenilenen yüzü, güçlü motor seçenekleri ve şık tasarımıyla segmentinde referans olma iddiasıyla 53,000 Euro + 1595 TL plaka masraflarından oluşan fiyat etiketiyle pazardaki yerini alıyor.

Mühendisler yeni gövde tasarımının yanı sıra sekiz önemli alanda yenilik yapmaya odaklanmış: sınıfının lideri performans, daha fazla yakıt tasarrufu, daha az emisyon, gelişmiş yol tutuşu, daha üst seviyede sürüş keyfi, daha geniş ve rahat kabin, daha fazla güvenlik ve çok sayıda yeni teknolojik özellik.

Tümüyle yeni 'R' dizel motor

Yeni Kia Sorento, Türkiye'de 2.2 lt. dizel motor ile satışa sunuluyor. Turbo dizel motorlardan oluşan yeni “R” ailesi Kia'nın mühendislik kapasitesinin dünya standartlarında olduğunu kanıtlıyor. Yeni Kia Sorento'nun motor hacmi, eski modele göre küçülmesine rağmen, gücü 27 ps artırılmış. Yeni Kia Sorento'da Tork on Demand prensibi ile çalışan Manyetik Kavramalı 4 Tekerlekten Çekiş sistemi (4 WD), aracın hızı 40 km/h' e ulaşıncaya kadar devrede kalıp bu hızın üstünde devreden çıkıyor. Ayrıca araç 4 WD konumunda değilken bile aracın herhangi bir tekerleğinin patinaja düşmesi durumunda, 4 WD sistemi otomatik olarak devreye de girebiliyor.

%40 daha dayanıklı malzeme

Yeni Sorento'yu geliştirmek üzere yapılan tasarım ve mühendislik çalışmaları esnasında aracın NVH'sini (gürültü, titreşim ve sarsıntı) asgari düzeye indirmeyi öncelikli hedeflerden biri olarak belirlenmiş. Bu sebepten dolayı Yeni Sorento'nun gövdesinde eski modele kıyasla %40 daha dayanıklı çelik malzemeler kullanılmış ve kullanılan izolasyon iyileştirilmiş. İçerdeki ses seviyesi de 110 km/h' de 64 db' e düşürülmüş. Bu da ses konusunda Yeni Kia Sorento'yu, rakiplerine göre oldukça avantajlı bir duruma getiriyor. Örnek olarak RAV 4' un aynı şartlarda içerdeki ses seviye değeri 68 db iken CRV' nin 65 db dir. Buna ek olarak rolantideki ses seviyesi 44 db' ken Captiva 47 db, Qashqai 45 db' dir.

Geniş ve ferah bir kabin

Yeni Sorento'nun kabini, gövdesinde yaratılan güç ve dinamizm hissini muhteşem bir şekilde yansıtıyor ve üst sınıf bir kabin ortamı sunuyor. Yeni Sorento'da kullanılan, Geliştirilmiş Klima Yapısı (İyonizer teknolojili, koku ve küf önleyici klima sistemi) Kia araçlarında ilk kez kullanılan bir teknoloji. Orta kısımdaki şık ve zarif kontrol merkezinde ısıtma, havalandırma ve ilave kontrol düğmeleri yanısıra, Yeni Sorento MP3, USB ve iPod uyumlu ve dahili amplifikatörlü altı hoparlörlü müzik sistemine sahip. Ayrıca yeni modelde kullanılan Panoramik Sunroof sayesinde iç mekanda ferahlık hissi artırılmış. Yeni Sorento ülkemizde hem 5 hem de 7 koltuk seçeneği ile satışa sunuluyor.


Yeni Sorento'da Kia'nın tümüyle yeni ve dünyanın en kompakt yapılı altı vitesli otomatik şanzımanı %12 daha tasarruf sağlıyor.

Teknik veriler:

Motor Tipi: 4 silindir CRDI

Silindir Hacmi: 2.199

Maksimum güç: 197/ 3800

Maksimum Tork: 435

Hızlanma 0-100 km/s: 10.2 sn

Ortalama Yakıt tüketimi

(lt/100 km): 7.4 lt


İlham veren Infiniti Türkiye'de!

Türkiye pazarında büyük beğeni toplayan Infiniti'nin merakla beklenen dizel modeli Türk tüketicisi ile buluştu. Üstün performansı sessizlikle mükemmel bir şekilde harmanlayan 3.0 litre V6 dizel motorlu Infiniti FX30d, SUV sınıfında fark yaratıyor. Üstün performansın zarafetle birleştiği FX30d kullanıcısına sportif sürüş keyfi ve çevikliği sunuyor. Coupé otomobillerin dinamikliğine ve zarafetine sahip FX30d atletik ve çekici hatlarıyla da görsel bir zenginlik sunuyor. Maksimum hız kapasitesine sahip dizel motor 212 km/saat'teki hıza 8.3 sn'de ulaşıyor.


Fiat'ını şimdi al, bayramdan sonra öde!

Fiat Otomobil ve Fiat Ticari Araçlar, 2011 yılı modellerini şimdiden satın alma imkanı sunduğu kampanyası kapsamında bayramdan sonra ödeme ayrıcalığı da sunarak fark yaratan yeni bir uygulamaya imza atıyor. 31Temmuz'a kadar geçerli yeni çifte fırsat kampanyasında Fiat markalı 2011 model otomobil ve hafif ticari araç modellerini Temmuz ayında satın alabilme ve Ekim ayından itibaren ödemeye başlayabilme imkanı sunuluyor. Koç Fiat Kredi desteğiyle gerçekleştirilen yeni kredi kampanyası; % 20 peşinat, 36 aya varan vade ve %0,85 'ten başlayan faiz oranı avantajları ile fark yaratıyor.



14 yıl önce