|

Yardım çağrısında bulunan Afgan yönetmen Sahraa Karimi'den Türkiye'ye teşekkür

Taliban'ın Afganistan'da yönetimi ele geçirmesinin ardından "Lütfen sessiz kalmayın" diyerek yardım çağrısında bulunan Afgan yönetmen ve film yapımcısı Sahraa Karimi, Türkiye’nin gönderdiği tahliye uçağıyla Afganistan’dan çıkış yaptı. Afgan yönetmen, kendisiyle birlikte ailesinin de tahliye edildiğini açıklayarak, Türkiye'ye teşekkür etti.

12:41 - 17/08/2021 Salı
Güncelleme: 13:02 - 17/08/2021 Salı
Diğer
Sahraa Karimi
Sahraa Karimi

Taliban'ın Afganistan'da tüm vilayetleri ele geçirdikten sonra başkent Kabil'e de girip ülke yönetimini almasıyla ülkeden tahliyeler başlamıştı. Afganlar havaalanına akın ederken, tanınmış isimler dünyaya çağrıda bulunmuştu.

YARDIM ÇAĞRISI YAPMIŞTI

Onlardan biri de Afgan yönetmen ve film yapımcısı Sahraa Karimi'ydi. Afgan yönetmen Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımda, "Lütfen bizim için dua edin. Bu büyük dünyanın insanları, lütfen sessiz kalmayın" sözleriyle çağrıda bulunmuştu. Bu sözler dünya medyasında kendine yer bulmuştu.

AİLESİYLE TÜRKİYE'YE GETİRİLDİ


Dün Afganistan'daki Türklerin tahliyesi için gönderilen uçakla, Afgan yönetmen de ülkeye getirildi. Karimi, kendisiyle birlikte 11 kişilik ailesinin de tahliye edildiğini açıklayarak, sosyal medya hesabından Türkiye'ye teşekkür etti.






#Sahraa Karimi
#Afganistan
#Yönetmen
#Türkiye
#Teşekkür
#Kabil
#Taliban
#Tahliye
3 yıl önce