|

Yeni Kia Sportage prestiji ikiye katlıyor

Yeni Kia Sportage, yenilenen yüzü, şık tasarımı, zengin ekipman seviyesiyle segmentinde referans olma konusunda iddialı.

Merve Sena Kılıç
00:00 - 12/12/2010 Pazar
Güncelleme: 13:36 - 12/12/2010 Pazar
Yeni Şafak
Yeni Kia Sportage prestiji ikiye katlıyor
Yeni Kia Sportage prestiji ikiye katlıyor

Bir önceki jenerasyon modele kıyasla daha uzun, daha geniş ve daha alçak bir yapıya sahip olan yeni Sportage, SUV araçlara özgü özellikleri bünyesinde barındırıyor. Yeni gövde yapısı, yeni motoru ve göz alıcı tarzı ile yepyeni bir estetik anlayışının kapılarını açan Kia Sportage, daha düşük seviyedeki yakıt tüketimi ve CO2 salınımı şehir içi kullanıma uygun kompakt bir SUV aracı olarak karşımıza çıkıyor. SUV segmentinin en cazip fiyat etiketlerinden birine sahip olan Kia Sportage, 2011 yılında segmentinde liderliği hedefliyor.

YENİ VE FARKLI BİR ESTETİK ANLAYIŞI

Yeni Sportage, selefine kıyasla daha sportif, daha geniş ve daha alçak görünümüyle bir ralli aracı kullanıyormuşsunuz hissi uyandırıyor. Metal ve cam unsurların dengeli bir şekilde kullanıldığı araçta, ters açılı C sütunu sportif bir görünüm oluşturuyor. C sütununun boyutu, şekli ve orantısı bütünlük oluşturduğu için tüm araçların görünümü açısından büyük bir önem taşır. Yeni Sportage' da ısıtmalı ön ve arka koltuklar ve çift bölgeli tam otomatik klima standart olarak sunuluyor. Konfor ve kullanım rahatlığı sunan diğer özellikler arasında araca anahtarsız giriş imkanı sağlayan Akıllı Anahtar, sürücüye eve kadar eşlik eden otomatik far kapama, LED gündüz farları yer alıyor. Yeni gövde tasarımında çelik plakaların fazla kullanımı sayesinde daha sessiz bir kabin oluşturulmuş. Yeni Sportage'da EBD destekli ABS fren sistemi, ESC (Elektronik Stabilite Kontrolü) ve HAC (Yokuşta Kalkış Desteği Kontrolü), DBC (Yokuşta Fren Kontrolü), TCS (Çekiş Kontrol Sistemi) standart olarak sunuluyor.

GÜÇLÜ VE EKONOMİK MOTORLAR

Kia'nın Slovakya'daki fabrikasında üretilen yeni Sportage, ülkemizde ilk etapta 2,0 lt dizel motor ve 1,6 lt. benzinli motor seçeneği satışa sunuluyor. Tümüyle yeni R dizel motor ailesinin ilk üyesi olan ve 197 ps güç üreten 2.2 litrelik dizel motor geçen yıl piyasaya sürülen yeni Kia Sorento'da kullanılmıştı. 136 ps maksimum güce sahip olan R 2.0 lt motor ise, 319 Nm tork üreterek güçlü performans sergiliyor. Ayrıca araçta standart olarak ekonomik sürüşü destekleyen Active ECO seçeneği ile daha fazla yakıt tasarrufu sağlıyor. Kia'nın GDI (benzinli doğrudan enjeksiyon) teknolojisine sahip 1.6 litrelik Gama benzinli motoru 140 PS maksimum güç üretiyor. GDI teknolojisi, bir taraftan güç ve tork üretimini artırırken diğer taraftan aynı kapasitedeki başka bir motora kıyasla düşük devirlerde %7, yüksek devirlerde ise %12 daha fazla tork üreterek toplamda %10 daha fazla yakıt tasarrufu sağlıyor.


Teknik özellikler:

Kia Sportage 2.0 CRDİ

Motor Hacmi: 1995 cc

Maksimum Tork: 319-1800 Nm/dd

Maksimum Hız: 180 km/sa

Hızlanma (0-100 km/sa): 12.5 sn

Yakıt Tüketimi (ort): 7.0 lt/100 km

Fiyatı: 86.595 TL


Yenilenen Hyundai İ10 Türkiye'de

Hyundai i10, yenilenen dış ve iç tasarımı, yeni motorları ve donanım özellikleriyle 25 bin 500 TL'den başlayan fiyatlarla Türkiye'de satışa sunuldu. Hyundai i10, “Segmentinin En Çok Tercih Edilen Otomobili” unvanını 2010 yılında da sürdürdü. Özellikle bayan sürücüleri, ilk aracını almayı düşünen gençleri ve öğrencileri, genç çalışanları ve şehir içinde kıvrak araç sahibi olmak isteyenleri hedefleyen Hyundai i10 evin ikinci otomobilini alacak kişilere de hitap ediyor. 5 yıl / 100 bin km mekanik garanti ile satışa sunulan i10'da, toplam 10 ayrı gövde rengi seçeneği sunuluyor.


Fabia alana bakım bedava!

Yenilenen yüzüyle otomobil tutkunlarının büyük beğenisini kazanan Skoda Fabia alanlar 2 yıl boyunca tüm periyodik bakımlar için ücret ödemiyorlar. Kampanya kapsamındaki 24 bin 990 TL'lik başlangıç fiyatıyla Skoda Showroom'larda yeni sahiplerini bekleyen Fabia'nın 1.2 70 HP'lik Ambiente modeli 60 aya kadar uzanan vade seçeneği ve sabitlenen 0.79 faiz oranıyla satışa sunuluyor. Aralık ayı boyunca sürecek Fabia kampanyası stoklarla sınırlı..


Lancia'dan yıl sonu ayrıcalığı

Lancia Türkiye, 31 Aralık'a kadar devam edecek satış kampanyası çerçevesinde 1500 Euro'luk özel indirim fırsatıyla 22 bin 450 Euro'dan başlayan anahtar teslim fiyatına sahip Lancia Delta modeli için Koç Fiat Kredi desteğiyle özel avantajlı kredi kampanyası düzenliyor. Kampanya kapsamında balon ödeme imkanıyla % 0.95 faizle 30 bin TL'lik kredi kullanımlarında 36 ay vade ve 744 TL'lik taksitle Lancia Delta sahibi olma imkanı sunuluyor. 1.6 litre silindir hacimli 120 HP'lik turbo dizel motor seçeneği isteğe bağlı sunulan otomatik şanzıman ile alınabiliyor.



13 yıl önce