Memur ve emekli zammı için son viraj: TÜİK enflasyon verileri belirleyici olacak

20:30, 24/06/2025, Salı
Yeni Şafak
Memur ve emekli zammı için son viraj: TÜİK enflasyon verileri belirleyici olacak
Memur ve emekli zammı için son viraj

Temmuz ayında maaşlarına zam alacak milyonlarca memur ve emekli, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıklayacağı Haziran ayı enflasyon verisine kilitlendi. TÜİK’in takvimine göre, Haziran 2025 enflasyon oranı 3 Temmuz 2025 Perşembe günü saat 10.00’da açıklanacak.

TÜİK enflasyon verileri için artık geri sayım başladı. Milyonlarca kişiyi ilgilendiren enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte zam oranları da belirlenecek. Açıklanacak verilerle birlikte Ocak-Haziran dönemine ait 6 aylık enflasyon farkı netleşecek ve Temmuz ayında geçerli olacak zam oranları kesinleşmiş olacak.


TÜİK ENFLASYON VERİLERİ BEKLENİYOR

Şu ana kadar açıklanan ilk 5 aylık enflasyon oranı %15,09 olarak gerçekleşirken, Haziran ayına ilişkin beklenti ise %1,61 düzeyinde. Bu tahmin gerçekleşirse, 6 aylık toplam enflasyon %16,95 olacak.

MEMUR VE EMEKLİ ZAMMI

Bu oran, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine doğrudan yansıtılırken, memur ve memur emeklileri için ise %10 toplu sözleşme zammına ek olarak yaklaşık %6,95’lik bir enflasyon farkı anlamına geliyor. Böylece her iki grup için de yaklaşık %16,95 oranında maaş artışı gündeme gelecek. Milyonlarca kişi, açıklanacak TÜİK verileri doğrultusunda Temmuz ayı maaşlarını yeniden hesaplamaya hazırlanıyor.

İlk 5 aylık enflasyon oranları (TÜFE artışı):

Ocak: %5,03

Şubat: %2,27

Mart: %2,46

Nisan: %3,00

Mayıs: %1,53

Toplam (İlk 5 Ay): %15,09

Haziran ayı beklentisi:

Beklenen TÜFE artışı: %1,61 (Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre)

Tahmini 6 aylık enflasyon:

İlk 5 ay: %15,09

Haziran (%1,61 beklenti)

Toplam: %16,95

MEMUR VE EMEKLİ MAAŞ ZAAMI NE KADAR OLACAK?

TÜİK haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından memur ve emekli maaş zammına yönelik rakamlar da netleşmiş olacak. Memur ve emekliler için öngörülen enflasyon farkları şu şekilde;


Temmuz 2025'te memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranları, 6 aylık enflasyon verisine göre belirlenecek. Şu ana kadar oluşan verilere göre, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yaklaşık %16,9–17,4 aralığında zam yapılması bekleniyor.


Memur ve memur emeklileri içinse %10 toplu sözleşme zammına ek olarak enflasyon farkı hesaplanacak ve toplam zam oranı yaklaşık %15,7–16,9 seviyesinde olacak. Kesin oranlar, 3 Temmuz’da açıklanacak Haziran enflasyonuyla netleşecek.


Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026