|

Meteorolojiden kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı-Hava durumu

Adana Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü, Doğu Akdeniz’de yarın (Cuma) 11:00 ile 20:00 saatleri arasında "kuvvetli rüzgar ve fırtına" uyarısında bulundu.

Yeni Şafak
18:28 - 18/05/2017 Perşembe
Güncelleme: 18:35 - 18/05/2017 Perşembe
IHA
Meteorolojiden kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı
Meteorolojiden kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı

Adana Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü, Doğu Akdeniz’de yarın (Cuma) 11:00 ile 20:00 saatleri arasında "kuvvetli rüzgar ve fırtına" uyarısında bulundu.


Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, yapılan son değerlendirmelere göre, rüzgarın, yarın Doğu Akdeniz’in iç kesimlerinde Kahramanmaraş, Osmaniye ve Adana’nın kuzey kesimlerinde, güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli firtına şeklinde esmesi beklendiğinden, ulaşımda aksamlar, çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Bingöl, Muş, Adıyaman ve Diyarbakır çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Ege Bölgesi ile gece saatlerinden sonra Samsun, Ordu ve Tokat çevresinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı ve mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Batı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu, iç ve doğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey yönlerden, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzey kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli (40-70 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; öğle saatlerinden sonra Ege Bölgesi ile gece saatlerinden sonra Samsun, Ordu ve Tokat çevresinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (yıldırım, ani sel, kısa süreli kuvvetli rüzgar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

#Meteroroloji
#Adana
#Hava durumu
#Fırtına
#Uyarı
#kuvvetli rüzgar
7 yıl önce