|

Okullar ne zaman açılıyor? Tatil ne zaman bitiyor?

2017-2018 eğitim ve öğretim yılı için okullar ne zaman açılacak? sorusu öğrenciler tarafından merak konusu. Yoğun bir ders yılı hazırlıklarına başlayan öğrenciler ve velilerin sosyal medyada yaz tatili uzayacak söylentilerinden dolayı kafaları karıştı. Bunun üzerine Milli Eğitim Bakanlığı'ndan tatil açıklaması geldi. Peki okullar ne zamana açılacak, tatil ne zaman bitiyor? İşte ayrıntılar...

Yeni Şafak
12:37 - 7/09/2017 Perşembe
Diğer
​Okullar ne zaman açılacak? Tatil ne zaman bitiyor? sorularının yanıtı haberimizde.
​Okullar ne zaman açılacak? Tatil ne zaman bitiyor? sorularının yanıtı haberimizde.

Okulların ne zaman açılacağı başta öğrenciler olmak üzere veliler tarafından da çok merak ediliyor. Öğrencilerle birlikte yoğun ve stresli bir döneme giren veliler, öğrenciler için okul servisi, önlük, çanta, defter vb. malzemelerin hazırlıklarına başladı. Bolca tatil yapan öğrenciler geçen yılın stresini üzerilerinden attı. Peki 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı için okullar ne zaman açılacak? Tatil uzayacak mı? İşte tüm merak edilenler...

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

2017-2018 Eğitim öğretim yılı 18 Eylül 2017 Pazartesi günü, okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5’inci sınıflarındaki öğrenciler eğitim ve öğretime hazırlanması, okulların açıldığı hafta içerisinde dersler ile eş zamanlı olarak yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre 2018-2019 eğitim öğretim yılı ise 17 Eylül 2018 Pazartesi başlayacak.

2018 YILINDA 15 TATİLİ NE ZAMAN?

Takvimde yer alan tarihlere göre ikinci kanaat dönemi yarıyıl tatili, 22 Ocak 2018 - 2 Şubat 2018 tarihleri arasında yapılacak. İkinci kanaat dönemi ise 5 Şubat 2018 Pazartesi başlayacak.


2018 RESMİ TATİLLER

  • 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI
  • Pazartesiye denk gelen bir başka tatil günü de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. 21 ve 22 Nisan cumartesi-pazar günleri de eklendiğinde 23 Nisan tatili yine 3 güne çıkıyor.
  • 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ
  • 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Salı'ya denk geliyor. 30 Nisan Pazartesi'yi izin olarak ayarlayabilen çalışanlar 28 ve 29 Nisan cumartesi-pazar günlerini de eklediklerinde 1 Mayıs tatilini 4 güne çıkarabilecek.
  • 19 MAYIS Atatürk'Ü ANMA, GENÇLİK VE spor BAYRAMI
  • 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ise 2018'de Cumartesi günü kutlanacak. Bu nedenle ekstra tatil yapılmayacak.
  • RAMAZAN BAYRAMI
  • Ramazan Bayramı 2018'de 15 Haziran Cuma, 16 Haziran Cumartesi ve 17 Haziran Pazar günlerine denk geliyor. 14 Haziran Perşembe yarım gün tatil. Bu yarım günü tam güne ayarlayabilenler de 4 gün tatil yapabilecek.
  • 15 Temmuz DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ
  • Resmi tatil olan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, pazara denk geliyor. Ekstra tatil yok.
  • KURBAN BAYRAMI
  • 2018’de Kurban Bayramı’nda arefe günü 20 Ağustos Pazartesi. 21 Ağustos Salı, 22 Ağustos Çarşamba, 23 Ağustos Perşembe ve 24 Ağustos Cuma da bayram. Bayram öncesi hafta sonu olan 18 ve 19 Ağustos ile bayram sonrası hafta sonu olan 25 ve 26 Ağustos eklendiğinde, Bakanlar Kurulu kararına gerek kalmadan bayram tatili 9 gün olarak yapılacak
  • 30 AĞUSTOS Zafer Bayramı
  • 30 Ağustos Zafer Bayramı da perşembe günü kutlanacak. 31 Ağustos Cuma'yı tatil olarak ayarlayabilenler, 1 ve 2 Eylül cumartesi-pazarı da eklediklerinde 4 günlük tatile çıkabilecek.
  • 29 EKİM cumhuriyet bayramı
  • 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Pazartesi günü kutlanacak. Hafta sonu olan 27 ve 28 Ekim de eklendiğinde çalışanları yine 3 günlük bir tatil bekliyor.
Okul alışverişleriniz de çocuklarınızı düşünün

Tüketici Koruma Derneği (TÜKODER) Eskişehir Şube Başkanı Sülahi Özalp, okul alışverişlerin yoğunluğuna dikkat çekerek mutlaka boyasız ve TSE damgalı markalı ürünlerin tercih edilmesini istedi.Okul alışverişlerinde velileri uyaran TÜKODER Başkanı Özalp, "Çocuklarımız için eğitim ve öğretim ne kadar önemliyse sağlıkları da o kadar önemli olmalıdır. Velilerimiz okul alışverişlerinde başta Çin malı ürünlerden uzak durmalıdır. Boyalı ve kanserojen riski yüksek ürünler çocuklarımızın sağlığını tehdit etmektedir. Görsel olarak cıvıl cıvıl olan, çocuklarımızın ilgisini bir çırpıda çekiveren ürünler hangi malzemelerden yapılmaktadır. Bu süslü kırtasiye ürünleri ağır kanserojen kimyasallar içermektedir ve bu ürünler denetimlerden tamamen uzaktır. Özellikle okul öncesi ve ilkokullarda okuyan minik yavrularımız büyük tehlike altındadır" dedi.Uzmanlara göre okul malzemelerinde tehlikeli olan malzemeleri de açıklayan TÜKODER Şube Başkanı Sülahi Özalp şunları söyledi:"Uzmanlara göre ürünlerin kokuları, öncelikle solunum yollarını ve akciğerlere zarar vermektedir. Çocuklarda koklamaya dayalı bağımlılıkları pekiştirebileceğini söylenmektedir. Alerjien boya maddeleri, sentetik tekstil ürünlerinde polyester, polyamid, asetad, naylon deri, boya gibi ürünler kullanılmaktadır. Eğitmenlerimiz, süslü kırtasiye ürünlerinin öğrencinin dikkatini dağıttığını ve bu tür ürünleri kullanan özellikle minik yaşlardaki öğrencilerin derse odaklanmakta sorun yaşadıklarını ifade ediyorlar. Bilinçli alışveriş konusunda aileler duyarlılık göstermelidir. Kırtasiye malzemesi alırken yaş grubuna uygun, markalı, mümkün olduğunca boyasız ya da en az boya içeren yerli ürünler tercih edilmelidir. Mutlaka TSE ve CE damgalı ürünler tercih edilmelidir."


#Okul tatili
#Yaz tatili
#Eğitim
#Öğretim
#Milli Eğitim Bakanlığı
7 yıl önce