|

TDK uyumlu Türkçe sözlük

TDK uyumlu Türkçe sözlük, anlamını bilmediğiniz Türkçe sözcüklerin/kelimelerin, Türk Dil Kurumu ile uyumlu olarak ne anlama geldiğini sizlere ileten sözlüktür.

iLAN
09:44 - 5/04/2021 lundi
Güncelleme: 14:26 - 6/04/2021 mardi
Diğer
Türkçe sözlük
Türkçe sözlük

Türkçe dilinde güncel olarak 616.767 kelime bulunmaktadır. Bu durumda farklı mecralarda ya da yerlerde kişilerin anlamını bilmedikleri yeni bir kelime ile karşılaşmaları mümkünüdür.

TDK Uyumlu Türkçe Sözlük İle Bilmediğiniz Kelimeleri Öğrenin
Sizlere sunduğumuz internet üzerinden aradığınız kelimenin anlamına, eş anlamına, zıt anlamına, kelimenin kökenine anında ulaşmanızı sağlayan
TDK uyumlu Güncel Türkçe sözlük
, anlamını bilmediğiniz kelimeleri size saniyeler içinde sunmaktadır. Eski ve işlevsiz sözlüklerin yerine sizlere en son yazılım teknolojisi ile bu siteyi hazırladık. Ancak internet her ne kadar bilgi sağlasa da güvenilir olmayan içerik ve açıklamalara da sahiptir. Bu nedenle eğer bir kelime anlamı araştırıyorsanız seçtiğiniz web sitenin TDK uyumlu olmasına özen göstermelisiniz. Web siteminiz TDK uyumlu olduğu için sitemizde yer alan bilgilerin doğruluğundan emin olabilirsiniz.
Sözcüklerin Anlamlarının TDK Uyumlu Olması Neden Önemlidir?

TDK, Türk Dil Kurumu’nun açılımıdır. Türk Dil Kurumu, Türkçe içerisinde kullanılan kelimelerin güncel olarak en doğru anlamını ve yazılımını takip etmek ve belirlemek ile görevli kurumdur. Bu nedenle Türkçe içerisinde kullandığınız kelimenin tam olarak doğru telaffuzu, yazımı, anlamı için bu kurumun belirttiği sonuçlar ele alınmalıdır.

Web sitemizde araştırdığınız bütün kelimelerin anlamı TDK uyumlu olacak şekilde sizlere sunulmaktadır. Bu sayede web sitemizden öğrendiğiniz bilgi doğru olacaktır ve kelimeyi doğru anlamıyla doğru şekilde kullanabileceksiniz.

Nedirara.com’u diğerlerinden ayıran özellikler?
TDK uyumlu Güncel Türkçe Sözlüğü
olan mobil uyumlu internet sitesi ile yalnızca kelimelerin anlamına ulaşmazsınız, Türkçe diline özgü birçok kelime grubu, anlamı ve öbeği bulunmaktadır. Sitemizde erişebileceğiniz hizmetler;

· Atasözleri ve deyimler: Türkçe diline ait atasözleri ve deyimlerin ne olduğunu inceleyebilir, doğru yazımını öğrenebilir ve anlamlarını araştırabilirsiniz.

· Birleşik kelimeler: Türkçe dilinde birçok birleşik kelime bulunmaktadır. Bu birleşik kelimelerin yazım kuralları ve anlamları.

· Hayvan bilimi terimleri: Hayvan bilimleri için Türkçe içerisinde birçok özel terim bulunmaktadır. Karşınıza çıkan bu terimlerin anlamını öğrenmek için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

· Kimya terimleri: Kimyada bulunan terimlerin anlamlarını inceleyebilirsiniz.

· Tıp-sağlık terimleri: Tıp ve sağlık alanı kendi içerisinde geniş bir terim havuzuna sahiptir.

· Türkçedeki zarflar : Türkçemizde kullanılan zarfları liste halinde bulabilirsiniz.

· Türkçedeki sıfatlar: Tükçemizde kullanılan sıfatların listesi.

· Türkçedeki kısaltmalar: Türkçemizde kullanılan kısaltmaların listesi.

· Yabancı kökenli kelimeler: Dilimizdeki yabancı kökenli kelimelerin listesi (İngilizce,Fransızca,Almanca,Farsça,Rusça,Rumca, İtalyanca’dan dilimize geçen sözcükler)

· Harf sayısına göre kelimeler: Türkçedeki kelimelerin harflere göre listelenmesi ve kelime bulucu özelliği ile bulmaca severler için kolaylık sağlayan arayüz.

· Heceleme: Kelimelerin hecelenişleri.


#Türkçe Sözlük
#kelime
#heceleme
il y a 3 ans