|

Tekirdağ'da yarın (20 Aralık Perşembe) okullar tatil mi?

Tekirdağ karlar altında. Tekirdağ'da yoğun kar yağışı nedeniyle öğrenciler ve veliler 'yarın okullar tatil mi, tatil edilecek mi?' sorusunu sormaya başladı. Tekirdağ Valiliğinden beklenen kar tatili açıklaması geldi.

Yeni Şafak
13:58 - 19/12/2018 Çarşamba
Güncelleme: 14:11 - 19/12/2018 Çarşamba
IHA
Tekirdağ kar yağışı çocukları  sevindirdi.
Tekirdağ kar yağışı çocukları sevindirdi.

Tekirdağ'daki yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. İl genelinde etkili kar yağışı çocukları sevindirirken yarın (20 Aralık Perşembe) okullar tatil olup olmayacağı da merak ediliyor. Peki, İstanbul Valiliğinden okullarla ilgili kar tatili açıklaması yapıldı mı? İşte tüm ayrıntılar.

TEKİRDAĞ'DA OKULLAR TATİL EDİLDİ
Tekirdağ’da yoğun bir şekilde devam eden kar yağışı nedeniyle il genelinde okullar bugün öğleden sonra ve yarın tatil edildi.Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarıyla birlikte gece saat 02.30 sıralarında başlayan kar yağışı etkisini sürdürüyor.
Tekirdağ Valiliğinden yapılan açıklamada kar yağışı nedeniyle okulların 1 buçuk gün tatil edildiği açıklandı.

Tekirdağ Valiliği tarafından yapılan açıklamada,

  • "Meteoroloji raporlarında da belirtildiği üzere olumsuz hava şartları nedeniyle, tüm ilçelerimizde 19 Aralık 2018 Çarşamba öğleden sonra ve 20 Aralık 2018 Perşembe günü olmak üzere (1.5 gün) tüm resmi ve özel ilk ve orta dereceli okullarımızda eğitim ve öğretime ara verilmiştir. Kamuda görevli hamile çalışanlar ve engelli çalışanlar bu tarihte izinli sayılacaklardır" denildi.
TEKİRDAĞ'DA KAR YAĞIŞI ÇOCUKLARI SEVİNDİRDİ

Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde yoğun kar nedeniyle okullara verilen tatili fırsat bilen çocuklar karın tadını doyasıya çıkardı.

Kar yağışı ilçede yoğun şekilde etkisini sürdürürken, en çok sevinen ise çocuklar oldu. Eğitime verilen 2 günlük tatili fırsat bilen çocuklar, kar yağışını eğlenceye dönüştürdü. Çocuklar, sokaklarda kar topu savaşı yaparak doyasıya eğlendi.

Çocuklar, kar yağmasına ve eğitime ara verilmesine sevindiklerini söyledi.


TEKİRDAĞ'DA KAR SÜRÜCÜLERİ ZORLADI

Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde etkili olan yoğun kar yağışında sürücüler zor anlar yaşadı.Gece başlayan ve gündüz de devam eden kar yağışı nedeniyle yollar karla kaplandı. İlçede yaşayan vatandaşlar güne yoğun kar yağışıyla uyandı. Kar yağışının etkisini arttırması üzerine beyaza bürünen yollarda kar lastiği olmayan bazı araç sürücüleri zor anlar yaşadı.Araçların güçlükle ilerlediği yollarda belediye ve karayolları ekipleri tarafından tuzlama çalışması yapıldı. Tekirdağ Süleymanpaşa, Malkara ve Keşan yolu arasında sürücüler karlı yolda ulaşımda zorluk çekti.


5 GÜNLÜK TEKİRDAĞ HAVA DURUMU

Tekirdağ ve ilçelerinde kar yağışı etkili oluyor.

Kent merkezi ile Çorlu, Çerkezköy, Malkara ve Hayrabolu ilçelerinde, kar yağışı gece yarısından sonra etkisini arttırdı. Sabahtan itibaren ise kar tüm kentte etkili oldu.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle tedbir alan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ekipleri, ana arterler ile Tekirdağ-Hayrabolu ve Tekirdağ-Malkara yolunda herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için çalışma yaptı. Belediye ekiplerinin, tuzlama ve kar küreme çalışmaları devam ediyor.

Kent genelinde ve ilçelerde kapalı yol bulunmazken, Tekirdağ-İstanbul kara yolunda kar lastiği bulunmayan ve zincir takmayan araçların karıştığı hasarlı trafik kazaları nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanıyor.


#Tekirdağ
#Tekirdağ hava durumu
#Okullar tatil mi
#Tekirdağ Valiliği
5 yıl önce
default-profile-img