|

Rize'de Rahmi Metin mi Necati Topaloğlu mu kazandı oy oranı oy sayısı kaç? Rize seçim sonuçları Kim önde? Canlı oy oranları

Seçim sonuçları 2024 ile Rize’yi 5 yıl yönetecek belediye başkanı netleşiyor. AK Parti adayı Rahmi Metin ile CHP adayı Necati Topaloğlu Rize belediyesi için yarışıyor. Rize seçim sonuçları 2024, Rahmi Metin, Necati Topaloğlu oy sayısı, oy oranı, hangi aday önde? sorusu seçmenler tarafından merak konusu. Peki Rize’de kim kazandı Rahmi Metin mi, Necati Topaloğlu mu kazandı, aldıkları oy oranı oy sayısı kaç? Kim önde? İşte 2024 Rize seçim sonuçları canlı oy oranları.

15:54 - 31/03/2024 Pazar
Güncelleme: 11:26 - 30/03/2024 Cumartesi
Yeni Şafak
Rize Yerel Seçim Sonuçları 31 Mart 2024
Rize Yerel Seçim Sonuçları 31 Mart 2024
2024 Rize Belediye Başkanlığı seçimi, Türkiye genelindeki yerel seçimlerin bir parçası olarak 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirildi. Bu seçimler, 80.529 seçmenin olduğu Rize da dahil olmak üzere Türkiye'nin 81 ilindeki belediye başkanlıkları, belediye meclisi üyelikleri ve mahalle muhtarlıkları için yapıldı. Rize
na göre Rize için yarış, AK Parti adayı Rahmi Metin ile CHP adayı Necati Topaloğlu arasında geçmesi bekleniyor. Peki Rahmi Metin mi, Necati Topaloğlu mu kazandı oy oranı oy sayısı kaç? Kim önde? İşte canlı oy oranları: 2024 Rize seçim sonuçları.

Rahmi Metin mi Necati Topaloğlu mu kazandı?

31 Mart Rize yerel seçim sonuçları oy sayım işleminin başlamasıyla birlikte belli oluyor. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yayın yasağının kaldırılmasıyla birlikte Rahmi Metin ve Necati Topaloğlu’nun Rize’de aldığı oy oranı yenisafak.com'da yer alacak. Haritalı Rize belediyesi seçim sonuçları sorgulama sayfası üzerinden Rahmi Metin ve Necati Topaloğlu 2024 seçim sonuçlarına göre oy sayıları, oy oranları, açılan sandık oranı, toplam seçmen sayısı, katılım oranı, kullanılan oy sayısı, geçerli ve geçersiz oy sayıları netlik kazanacak.

Rahmi Metin - Necati Topaloğlu yüzde kaç oy aldı?

Yerel seçimlerde Rize Belediye Başkanlığı için yarışan AK Parti adayı Rahmi Metin ve CHP adayı Necati Topaloğlu oy oranları, açılan sandık sonuçlarına göre belli olmakta.

Rahmi Metin kimdir?

Rize'de 1969'da doğan Rahmi Metin, Atatürk Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nden mezun oldu. Erciyes Üniversitesi'nde siyaset felsefesi alanında yüksek lisans yapan Metin, 1993-2004 yılları arasında Rize'de dershanede öğretmenlik ve yöneticilik görevlerinde bulundu.

AK Parti İl Genel Meclisinde üyelik ve başkanlık yapan Metin, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Kurucu üyesi ve Denetleme Kurulu Başkanı olarak görev aldı.

2019 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Rize Belediye Başkanlığına seçilen Metin, evli ve 4 çocuk babasıdır.

Necati Topaloğlu kimdir?

Rize'nin Pazar ilçesinde 1965 yılında doğan Necati Topaloğlu, ilk, orta ve lise eğitimini memleketinde tamamladı. Karayolları'ndan 2019'da emekli edilen inşaat teknikeri Topaloğlu, CHP Rize Merkez İlçe Başkanlığı ve CHP Rize İl Başkanlığı görevlerinde bulundu.

Topaloğlu, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Rize Yerel Seçim Belediye Başkan Adayları 31 Mart 2024

  1. Memleket Partisi Attila Kayhan - (Rize)
  2. Millet Partisi Aykut Yalçınkaya - (Rize)
  3. Yeniden Refah Partisi Cemil Çolak - (Rize)
  4. Halkın Kurtuluş Partisi Deniz Sarıkaya - (Rize)
  5. Demokratik Sol Parti Ersan Yılmaz - (Rize)
  6. Zafer Partisi Gökhan Akyıldız - (Rize)
  7. Hak ve Özgürlükler Partisi Hamdiye Şeşeoğulları - (Rize)
  8. Bağımsız Türkiye Partisi Hasan Peçe - (Rize)
  9. Hür Dava Partisi Hasbi Karabulut - (Rize)
  10. İYİ Parti Köksal Toptan - (Rize)
  11. Saadet Partisi Muhammet Yıldız - (Rize)
  12. Yeni Türkiye Partisi Mustafa Özşeremet - (Rize)
  13. Cumhuriyet Halk Partisi Necati Topaloğlu - (Rize)
  14. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi Nurettin Aydın - (Rize)
  15. Anadolu Birliği Partisi Oktay Balcı - (Rize)
  16. Demokrasi ve Atılım Partisi Pınar Kuk İslamoğlu - (Rize)
  17. Adalet ve Kalkınma Partisi Rahmi Metin - (Rize)
  18. Adalet Partisi Recep Köse - (Rize)
  19. Türkiye Komünist Hareketi Yeter Türkeş Çevik - (Rize)

Seçimlere kaç siyasi parti katıldı?

Seçimlere 34 siyasi parti katılacak. Partilerin oy pusulasındaki sıralaması şöyle: AK Parti 1, İYİ Parti 2, Sol Parti 3, Büyük Birlik Partisi 4, Memleket Partisi 5, Anavatan Partisi 6, Demokratik Sol Parti 7, Yeniden Refah Partisi 8, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) 9, Türkiye Komünist Partisi 10, Anadolu Birliği Partisi 11, Zafer Partisi 12, Halkın Kurtuluş Partisi 13, Türkiye Komünist Hareketi 14, Bağımsız Türkiye Partisi 15, Gelecek Partisi 16, Yeni Türkiye Partisi 17, CHP 18, Emek Partisi 19, HÜDA PAR 20, Hak ve Özgürlükler Partisi 21, Ocak Partisi 22, Adalet Birlik Partisi 23, Demokrat Parti 24, Güç Birliği Partisi 25, Millet Partisi 26, Milli Yol Partisi 27, Adalet Partisi 28, Aydınlık Demokrasi Partisi 29, MHP 30, Türkiye İşçi Partisi 31, Demokrasi ve Atılım Partisi 32, Saadet Partisi 33, Vatan Partisi 34.

Oy verme saatleri kaç?

YSK, seçimin mart ayında olması nedeniyle mevsim şartları ve güneşin batış saatini dikkate alarak, doğudaki 32 ilde oy verme saatini bir saat erkene aldı. Bu nedenle, Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır, Kilis'te ve bu illerde bulunan ceza infaz kurumlarında oy vermenin başlangıç ve bitiş saatleri 07.00-16.00 olarak uygulanacak. Bu illerin dışında kalan diğer yerlerde oy verme saatleri 08.00-17.00 olacak.

Büyükşehirlerde, sırasıyla büyükşehir belediye başkanlığı, belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği ve muhtarlık; diğer illerde ise sırasıyla belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği, il genel meclisi üyeliği ve muhtarlık seçimlerine ait oy pusulalarının sayım ve dökümü yapılacak.

31 Mart 2019 Yerel Seçim Sonuçları Rize

2019 Rize Yerel Seçim Sonuçları şu şekilde olmuştu:

#Rize seçim sonuçları
#Rize seçim seçim sonucu
#Rize seçim sonuçları 2024
#Rize oy oranı
#Rize yerel seçim sonucu
1 ay önce