|

Afrika'nın gözü Türkiye'de

Etiyopya İmamları Reisi ve Anwar Camii İmamı Taha Mohamed Harun, Afrika Müslümanlarının ve bütün İslam dünyasının gözünün ve kulağının Türkiye'de olduğunu söyledi. Harun sağlık, eğitim ve gıda yardımları için Türkiye'daki hayırseverlere teşekkür etti.

Şamil Kucur
00:00 - 1/09/2009 Salı
Güncelleme: 23:19 - 31/08/2009 Pazartesi
Yeni Şafak
Afrika'nın gözü Türkiye'de
Afrika'nın gözü Türkiye'de

Etiyopya İmamları Reisi ve Anwar Camii İmamı Taha Mohamed Harun, Afrika Müslümanlarının ve bütün İslam dünyasının gözünün ve kulağının Türkiye'de olduğunu söyledi. Hz. Peygamber'in dostlarına kapılarını açan, onları aziz birer misafir olarak ağırlayan Necaşi Eshame ile Bilali Habeşi'nin ülkesi olan Etiopya'ya okul, hastane, su kuyuları, eğitim ve gıda yardımı yapan Türkiye'ye ve hayırsever vatandaşlara teşekkür eden Harun, "Türkiye Afrika Müslümanları için bir ümittir” dedi.

OKUL VE CAMİ İHTİYACIMIZ VAR

Gıda, sağlık ve su problemlerinin yanısıra en önemli problemin eğitimsizlik olduğunu ifade eden Taha Mohamed Harun, özellikle çocukların İslam dinini öğrenmeleri için mahallelerde Kur'an kursları ve yeni okullar açılması gerektiğini söyledi.

İnsanların ekonomik, sosyal, siyasi ve kültürel alanda ilerleyebilmesi için inançlarını bilmeleri öğrenmeleri ve de eğitim almaları gerektiğini belirten Harun, “eğitim alanında yardım ve destek sağlanması gerekiyor. Sağlık problemleri de had safhada, hastaneler açılması ve ilaç sağlanması gerekiyor. Gıda sağlanması ve su kuyularının açılması için Türkiye'den yapılmakta olan yardımları için Türkiye'ye ve oradaki kardeşlerimize şükran duyuyoruz. Ancak daha çok yardım ve desteğe ihtiyaç duyuyoruz” dedi.


Yardımlarla dostluk bağı

Türk hayırseverlerin gönderdiği yardımları İHH, Etiyopyalı Müslümanlara teslim etti. Yardımlardan dolayı hayırseverlere teşekkür eden İmam Taha Mohamed Harun Etiyopyalı Müslümanlar ile Osmanlı Devleti zamanında başlayan dostluk ilişkilerinin bu gün de yapılan yardımlarla devam ettiğini belirtti.



15 yıl önce