|

5 yıllık süreçte mutlaka Erdoğan olmalı

Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, FETÖ’yü, 1923’den bu yana devlet ve milletin karşılaştığı en büyük komplo olarak niteledi. Kritik dönemden geçtiğimizi belirten Ağar, “Çeşitli terör örgütleri ve FETÖ ile mücadelenin altından kalkabilecek aday Erdoğan. Önümüzdeki 5 yıllık sürecin Erdoğan ile geçirilmesinde zaruret görüyorum” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/06/2018 Cumartesi
Güncelleme: 02:33 - 16/06/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Türk siyasetinin önemli isimlerinden Mehmet Ağar, 24 Haziran seçimleri öncesi Yeni Şafak Muhabiri Fazlı Şahan’a önemli açıklamalarda bulundu.
Türk siyasetinin önemli isimlerinden Mehmet Ağar, 24 Haziran seçimleri öncesi Yeni Şafak Muhabiri Fazlı Şahan’a önemli açıklamalarda bulundu.

Eski İçişleri Bakanı ve Demokrat Parti eski Genel Başkanı Mehmet Ağar, terör örgütlerine karşı operasyonların başarıyla devamı ve devlet içine sızmış FETÖ’cülerin temizliği için 24 Haziran’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mutlaka seçilmesi gerektiğini kaydetti. Oğlu Tolga Ağar’ın AK Parti’den milletvekili adayı olduğu Elazığ’da konuşan Mehmet Ağar, “Önümüzdeki 5 yıllık sürecin mutlak bir şekilde Erdoğan ile geçirilmesini zaruret görüyorum” diyerek Yeni Şafak’a şunları söyledi:

MÜCADELE ÇOK BAŞARILI

“Terörle mücadeleyi son dönemde çok başarılı görüyorum. Güvenlik güçlerinin donanımı bakımından hükümet üzerine düşeni yapmıştır. Üstün teknoloji, güçlü silahlar ama hepsinden önemlisi bizim esas silahımız ruhumuz, içimizde taşıdığımız vatan bayrak sevgisi, milletin topyekün halde teröre tavır koymak suretiyle mübarek mücadeleyi desteklemesinden kaynaklanıyor. Ciddi bir şekilde saha kontrolü sağlanmış durumda. Bundan sonra da sürekli inisiyatif güvenlik güçlerinin elinde olacaktır. Milletin bu desteği de devam edecektir. Nihai rahatlığa doğru kavuşacağız.”

CUMHURBAŞKANI KARARLI

“Devletin içindeki önemli makamlara sızmaların temizlenmesi lazım. Haksızlığa uğrayanlara da komisyon aracılığıyla gereği yapılıyor. Sayın Cumhurbaşkanının ifadeleri dışında bu mücadeleye gönüllü bir aday ya da parti de gözükmüyor. Cumhurbaşkanı, bu terör örgütü ile mücadelede kararlı. Hiç hafife alınmaması lazım. Bizim 1923’ten bu yana devletin ve milletin karşılaştığı en önemli komplodur. Öylesine vahimdir ki, bu milletin askeri mekteplerinde yetişen insanlar bu ülkenin insanlarının, polislerinin üstüne, TBMM’nin kendi silah arkadaşlarının üstüne silah sıkabilmişlerdir. Bununla ciddi şekilde mücadele için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ihtiyaç vardır.”

ÇOK KRİTİK BİR DÖNEM

“Ciddi bir gelecek, beka, sınırlarımızın güvenliği meselesi, terörle mücadele meselesi bunların hepsi ciddi bir devlet tecrübesi, bilgi birikimi, kararlılık, cesaret, irade beyanı ortaya konulmasını gerektiriyor. Böylesine kritik bir dönemden geçiyoruz. Özellikle çeşitli terör örgütleri ve FETÖ ile mücadele göz önüne alındığında bütün bunların altından kalkabilecek adayın Erdoğan olduğu görülüyor. Bazı objektif tespitleri yapmamız gerekiyor. Milletin devamlılığı, birlik-bütünlük içerisinde yaşayabilmesi için Erdoğan, Türkiye’nin yedi coğrafi bölgesinde her noktadaki her eksime hitap edebiliyor. Önümüzdeki bu 5 yıllık sürecin mutlak bir şekilde Erdoğan ile geçirilmesini zaruret görüyorum. Güçlü cumhurbaşkanının yanında Meclis çoğunluğu da gerekir. İcraat icraat... AK Parti’nin en başarılı olduğu şey icraat. Bunun için güçlü Meclis’in olması gerekiyor.”

  • Türkiye uydu olamaz
  • Muhalefetin Türkiye’yi bazı Ortadoğu devletleri gibi ‘uydu ülke’ yapmak istediğine dikkat çeken Mehmet Ağar, “Bunlar tabii ki boynu bükük, uysal bir Türkiye bekliyorlar. O Türkiye yok artık, zaten olamaz da. Öyle olduğu vakit Türkiye Türkiye olmaktan çıkar. İlişki tek taraflı bağımlılık şeklinde olmaz. Karşılıklı olarak birbirlerine alacakları var, verecekleri var, bunlar bir eşitlik durumunda olacaktır. Sayın Erdoğan bunu yapmak istiyor. Ama onlar da bunu istemiyor. Onlar istiyorlar ki, Ortadoğu’daki bazı Müslüman devletler gibi uydu olmasını istiyorlar. Türkiye uydu olamaz. Türkiye’nin ne tarihteki izi ne de gelecekteki sesi böyle bir uydu devlet olmasına müsaade etmez” dedi. Ortaya konan ‘kişilikli dış politikanın’ herkesin takdirini kazandığını bildiren Ağar, “Zaten bu seçimin sonunda da ekonomik baskıların bittiğini göreceğiz. Bunlar son kozları ama bunlar da geriye çekilmeye başladı. Milletin güçlü desteğini gördüğü vakit bundan da vazgeçeceklerdir. Türkiye’nin gelecekteki çıkarları açısından böyle bir seçim tercihinin doğru olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.
#Seçim
#Türkiye
6 yıl önce