|

Huzuru tattık artık hizmet vakti

Doğu ve Güneydoğu’da HDP ve PKK’yı hezimete uğratan AK Partili başkanlar Yeni Şafak’a konuştu. Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka, “Bizim için artık hizmet vakti” derken Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Gaziantep’te ve bölge genelinde kazanan 2 bin yıllık kadim kardeşliğimizdir” diye konuştu.

Yılmaz Bilgen
04:00 - 3/04/2019 Çarşamba
Güncelleme: 06:09 - 3/04/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
Şırnaklılar seçim sonuçlarını kutladı.
Şırnaklılar seçim sonuçlarını kutladı.

Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde HDP oylarında büyük düşüş yaşandı. AK Parti ve MHP'nin kurduğu Cumhur İttifakı, Şırnak, Kilis, Şanlıurfa, Ağrı ve Adıyaman’da merkez belediye ile bir çok ilçe ve belde de belediye başkanlığı kazandı. Sınırda illerimizde seçim yarışını kazanan AK Parti'li başkanlar Yeni Şafak'a konuştu.

BÖLGE HİZMETLE TANIŞTI

Şırnak Belediye Başkanı AK Parti'li Mehmet Yarka, seçim sonuçları ve yaşanan değişimi şöyle anlattı: “Şırnaklılar ideolojik yalanlarla yıllarca aldatıldı. Terör destekçisi kirli isimler halka hizmet yerine terör oluşumunun hizmetkarlığını yaptı. Kayyumlar döneminde ilk defa halkımız hizmetle tanıştı.”

VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ

“Burada milyonlar huzuru tattı ve bu huzurun çalınmasına izin vermeyecekler. Son seçimin sonuçları iyi incelendiğinde kitlelerin bu huzuru kaybetmeme adına irade beyanında bulunduğu çok net görülecektir. Bizim için artık hizmet vakti. Güneydoğu’da huzurun, sağduyunun yeni zaferleri burada yapılacak hizmetlere bağlı. Biz bu sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirerek buralarda bölücü ideolojinin tamamen yok olması için var gücümüzle çalışacağız.”

KAPIMIZ HERKESE AÇIK

Mazbatasını da alan Yarka, “Benim kimseye karşı bir kinim yoktur, kapımız bütün Şırnaklılara açıktır. HDP, CHP ve MHP’ye de gönül veren kardeşlerimizin de evidir. Bütün Şırnaklı hemşerilerime en iyi hizmeti vermeye çalışacağım” dedi.



TERÖRÜN BELİ KIRILDI

Bingöl Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan AK Parti'li Erdal Arıkan “Devlet varlığını daha güçlü hissettirdiği için halkımızın iradesine konulan terör ipoteği kalktı. Tesis edilen devlet otoritesi ve oluşan özgür ortam, terörün belini kırdı ve belediye başkanlıklarını kazandıkları dönem sona erdi” ifadelerini kullandı.


HALK MESAJINI VERDİ

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Gaziantep’te ve bölge genelinde kazanan 2 bin yıllık kadim kardeşliğimizdir. Güneydoğu sakinleri 'Terörle aralarına mesafe koydukları' mesajını 31 Mart günü çok net olarak verdi. Sınırın Suriye ve Irak tarafında hazırlanan tuzaklar konusunda bölge insanınında ciddi bir farkındalık oluştu ve Sayın Cumhurbaşkanımızın beka vurgusu çok net anlaşıldı” diye konuştu.

  • Uyanışa vesile oldu
  • Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, “Sınırın güneyinde yaşanan ABD destekli PKK tehdidi ve 15 Temmuz süreci buralarda yeni bir uyanış vesilesi oldu. FETÖ ihanetinin yaşandığı 15 Temmuz darbe girişiminde valilik önünde toplanan insanlara Türk bayrağı yetiştiremedik. 15 dakika içerisinde 20 bin bayrak tükendi ve sabahlara kadar Kürt halkı muhtemel baskınlara karşı devletin kurumlarında nöbet tuttu” dedi. Muş Malazgirt Belediyesi’nin AK Parti tarafından kazanılmasının özel önemine değinen Asya, şunları söyledi: “31 Mart seçimleri Kürtlerin devletini sahiplenme, ‘burası bizim vatanımız ve biz kardeşiz’ duygusunu yeniden yaşadığı ve yaşattığı gün oldu.”
  • PKK’nın kolu kanadı kırıldı
  • Şırnak Milletvekili Rizgin Birlik, hendek sabotajı döneminde PKK’ya karşı öfkenin zirveye ulaştığını vurgulayarak “Devlet, millet birlikteliğine en iyi örnek Şırnak’tır. Devletin gücünü, şefkatini yanında hisseden Güneydoğulular, terör örgütü ve destekçilerine bundan sonra çok daha büyük dersler verecektir” dedi. Dicle Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tahsin Kula da yaşanan değişimi “Bir dönem ciddi oranda sokağa ve sandığa hükmeden PKK ve uzantılarının kolu kanadı kırıldığı için bu sonuçlar alındı” sözleri ile anlattı.
#HDP
#PKK
#AK Parti
#Şırnak
#Mehmet Yarka
5 yıl önce