|

Beşiktaş-Sivasspor maçında yaşanan pozisyon ilk değil: Taç tartışmasında kural ne diyor?

Beşiktaş'ın Sivasspor ile oynadığı karşılaşmanın 12. dakikasında ilginç bir pozisyon yaşandı. Siyah beyazlılar Güven Yalçın'ın attığı golle 1-0 öne geçerken bu golün hemen öncesinde topun taca çıkıp çıkmadığı yönünde büyük bir tartışma yaşandı. Arda Kardeşler'in 'gol' kararı vermesinin ardından sosyal medyada tepki mesajları atılırken bu tip pozisyonlarda izlenmesi gereken kurala dair önemli bir detay ortaya çıktı.

20:20 - 28/12/2020 Pazartesi
Güncelleme: 20:43 - 28/12/2020 Pazartesi
Yeni Şafak
Beşiktaş-Sivasspor maçını Arda Kardeşler yönetiyor.
Beşiktaş-Sivasspor maçını Arda Kardeşler yönetiyor.

Beşiktaş'ı Sivasspor karşısında 1-0 öne geçiren gol öncesinde yaşanan taç tartışması sosyal medyada gündem haline geldi.

Siyah beyazlıların attığı gol öncesinde Rosier'in topu taçtan oyun alanı içerisine dahil ettiği iddia edilirken mücadelenin hakemleri pozisyonu oyun alanları içerisinde değerlendirdi ve 'gol' kararı verdi.

Kural ne diyor?
  • Bu tip pozisyonlarda kameralar yetersiz kalıyorsa yardımcı hakem oyunu devam ettirdiği için gol geçerli sayılıyor. VAR da teknik yetersizlik nedeniyle maçın orta hakemine uyarıda bulunmuyor.

En yakın örnek Şampiyonlar Ligi maçından

Bu akşam Beşiktaş’ın attığı gole benzer bir olay iki sezon önce Real Madrid ile Ajax arasında oynanan Şampiyonlar Ligi maçında yaşanmıştı. Bu pozisyon uzun süre incelenmiş ancak VAR yetersiz kalmıştı. Yan hakemin 'devam' kararı sebebiyle mücadelenin hakemi golü onaylamıştı



Eski hakem Abdullah Yılmaz'dan 'izdüşüm' detayı;

#Beşiktaş
#Sivasspor
3 yıl önce