|

Erbaa'da Arda sevinci

Almanya'da Avrupa Bilardo Şampiyonu olan Arda Güngör'ün ödül törenini Tokat'ın Erbaa ilçesindeki yakınları ve vatandaşlar elektronik reklam panosunda izledi.

Yeni Şafak
12:58 - 29/04/2015 Çarşamba
Güncelleme: 10:01 - 29/04/2015 Çarşamba
IHA

Almanya'nın Brandenrburg kentinde düzenlenen üç bant bilardo U17 Gençler kategorisinde Türkiye'yi temsil eden Arda Güngör(17) final'de İspanyol rakibi Daniel Pena'yı yenerek altın madalyanın sahibi oldu. Güngör'ün memleketi Tokat'ın Erbaa ilçesinde ise vatandaşlar Almanya'da canlı yayında düzenlenen madalya törenini Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan elektronik reklam panosundan izledi. Arda Güngör'ün anne ve babasının da meydana gelerek izlediği törende ekranda Ardayı gören Erbaalılar büyük coşku yaşadı. Erbaalılar, şampiyon olan Arda Güngör'ün birincilik kürsüsüne çıkmasıyla birlikte okunan İstiklal Marşı'na eşlik etti.



Şampiyon Arda Güngör'ün babası Saffet Güngör, yaşadığı duyguları dile getirerek, "Şampiyonluk geldiği anda benim hissettiklerimi Allah herkese nasip etsin. Anlatılmaz, ben bunu ifade etmeye çalışsam edemem. Arda'ya da teşekkür ediyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Arda'nın kazanacağından emindim. Çok heyecanlandım” dedi.



Arda'nın 13 yaşında bilardo oynamaya başladığını ifade eden Güngör, “Bir alışveriş merkezinde minyatür bilardo masası vardı. 'O masayı bana alır mısın' dedi. Ben de gel seni gerçeğine götüreyim dedim. Bilardo salonuna götürdüm o günden sonra bu spora başladı. Çok zor bir süreçti. Samsun'da Yılmaz Kaplan hocası var. Cem Özkaya yine hocasıdır. Avni Köksal var milli takımlar eski hocası aklıma gelmeyen bir sürü insan var ismini sayamadığım, emeği geçen hepsine teşekkür ediyorum. İnşallah Arda'nın bundan sonra daha iyi yerlere gelmesi için çaba sarf edeceğiz" diye konuştu.

#Avrupa Bilardo Şampiyonu
#Erbaa
#Almanya
#arda güngör
9 yıl önce