|

Fevziye Güreşleri için geri sayım başladı

Yalova'nın Altınova ilçesinin Fevziye köyünde bu yıl 109'uncusu yapılacak yağlı güreşler için geri sayım başladı.

Yeni Şafak
18:52 - 9/03/2015 Pazartesi
Güncelleme: 16:56 - 9/03/2015 Pazartesi
IHA

1901 yılından bu yana devam eden Fevziye Yağlı Güreşleri, maddi imkansızlıklardan dolayı 2001, 2009, 2010, 2011, 2012 ve 2013 yıllarında yapılamamıştı. Geçen yıl yeniden başlayan güreşlere bu yıl da devam ederken çalışmalar başladı.


Altınova Kaymakamı Nurullah Kaya, Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan ve Fevziye Muhtarı Necmi Yüksel tarihi güreşler için bir araya geldi. 23 Mayıs 2015 Cumartesi günü yapılacak tarihi Fevziye Yağlı Güreşi'nde bu yıl 25 sporcu başpehlivanlık için mücadele edecek.

Altınova'da ayrıca 2015 yılında Hersek ve Kaytazdere yağlı güreşleri de tertiplenecek. 

Tarihi Fevziye Yağlı Güreşlerinde bu yıl Fatih Atlı, Bayram Ertan, İsmail Balaban, Hasan Cengiz, İbrahim Çoraman, Hasan Tuna, Şaban Yılmaz, Murat Gençtürk, Güngör Ekin, Onur Balcı, Ünal Karaman, Murat Hikmet, Mükerrem Kıyı, Yüksel Kalay, Faruk Akkoyun, Rıza Kaya, Ömer Aslantaş, Hüseyin İyican, Mustafa Başdemir, Osman Aynur, Mustafa Kemal Karaboğa, İsmail Koç, İsmail Erkal, Hüseyin Demir ve Cengiz Zengin sahne alacak.


İlçede iki turnuva daha var

Altınova Kaymakamı Nurullah Kaya, "Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan ve Fevziye Muhtarı Necmi Yüksel ile tarihi güreşler için bir araya geldik. 23 Mayısta 25 güreşçi başpehlivanlık için güreşecek. Ayrıca 109. kez yapılacak güreşlerin ağası olan Orbay Tuna ile de görüşmelerimiz oldu. Bu yıl Fevziye'nin yanı sıra Hersek köyümüzde ve Kaytazdere'de de yağlı güreşler yapılacak. Hem Altınova, hem de Yalova yağlı güreşlere doyacak" dedi.
#Yalova
#Altınova
#Fevziye Yağlı Güreşleri
#Başpehlivan
#atih Atlı
#Bayram Ertan
#İsmail Balaban
#Hasan Cengiz
#İbrahim Çoraman
#Hasan Tuna
#Şaban Yılmaz
#Murat Gençtürk
#Güngör Ekin
#Onur Balcı
#Ünal Karaman
#Murat Hikmet
#Mükerrem Kıyı
#Yüksel Kalay
#Faruk Akkoyun
#Rıza Kaya
#Ömer Aslantaş
#Hüseyin İyican
#Mustafa Başdemir
#Osman Aynur
#Mustafa Kemal Karaboğa
#İsmail Koç
#İsmail Erkal
#Hüseyin Demir
9 yıl önce