14:00, 07/10/2026, Çarşamba
Esenyurt Belediyesi soruşturmasında Yusuf Ulutaş'ın evinden servet çıktı
Esenyurt Belediyesindeki bazı ihalelere fesat karıştırıldığı ve yüklenici firmalardan hak ediş bedellerinin ortalama yüzde 20'si oranında rüşvet talep edildiği iddialarıyla yürütülen soruşturmanın ayrıntıları ortaya çıktı. Soruşturma dosyasındaki tespitlere göre, Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Ulutaş'ın evinde 450 bin 854 dolar, 31 bin 815 avro, 2 milyon 580 bin lira, çok sayıda altın ve ziynet eşyası ile Rolex marka saatler ele geçirildi.
İHALELERDE YÜZDE 20 RÜŞVET İDDİASI
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde yürütülen soruşturmada Esenyurt Belediyesindeki bazı ihalelere ilişkin dikkat çeken tespitlere yer verildi.
Dosyadaki iddialara göre bazı ihalelerin belirli firmalarda kalmasının sağlandığı ve işi alan firmalardan belediyeden aldıkları hak edişlerin ortalama yüzde 20'si oranında para talep edildiği öne sürüldü.
ULUTAŞ'IN EVİNDEN DÖVİZ, ALTIN VE ROLEX ÇIKTI
Soruşturma kapsamında Yusuf Ulutaş'ın 7 Ekim'de evinde arama gerçekleştirildiği belirtildi. Aramada 450 bin 854 dolar, 31 bin 815 avro ve 2 milyon 580 bin lira nakit para ele geçirildiği kaydedildi. Evde ayrıca 35 bilezik, 36 kolye, 42 küpe, 17 yüzük, 9 bileklik ve 4 saat bulunduğu, bunların arasında 2 Rolex marka saatin de yer aldığı belirtildi.

MASAK RAPORUNDA 231 MİLYON LİRALIK PARA HAREKETİ
Soruşturma kapsamında hazırlanan MASAK raporunda Ulutaş'ın hesaplarındaki para hareketlerinin de incelendiği öğrenildi. Rapora göre Ulutaş'ın para transfer işlem hacmi 2017'de 601 bin lira, 2018'de yaklaşık 1 milyon lira seviyesinde gerçekleşti.
2019-2021 döneminde yıllık ortalama 400 bin lira seviyesinde olduğu belirtilen hareketlerin, 2022'de yaklaşık 10 milyon liraya, 2023'te 8,5 milyon liraya, 2024'te ise 10,6 milyon liraya yükseldiği aktarıldı. Para hareketlerinin 2025 yılında ise 231 milyon 26 bin liraya çıktığı belirtildi.
KARDEŞİNİN HESABINDAKİ PARA HAREKETLERİ DE İNCELENDİ
MASAK incelemesine göre Ulutaş'ın en yüksek hacimli para ilişkisinin kız kardeşi Tuba Ulutaş Şenyürek ile olduğu tespit edildi. Raporda, Yusuf Ulutaş tarafından Şenyürek'in hesabına nakit veya nakit transfer yoluyla toplam 323 milyon 43 bin lira yatırıldığı belirtildi. Tuba Ulutaş Şenyürek'in ise 2024-2026 yılları arasında toplam 396 milyon 599 bin lira nakit çektiği, bu tutarın 395 milyon 784 bin lirasının 2025 yılında çekildiği kaydedildi.
DOSYANIN DELİLLERİ ARASINDA GİZLİ TANIK VE TEKNİK TAKİP DE VAR
Soruşturmanın; gizli tanık beyanları, ses kayıtları, teknik takip tutanakları, HTS ve baz analizleri ile MASAK tarafından hazırlanan mali incelemeler üzerinden sürdürüldüğü bildirildi. Dosyadaki tespitler, Esenyurt Belediyesindeki bazı ihale süreçleri ve bu süreçlerdeki para hareketlerine ilişkin soruşturmanın kapsamının genişliğini ortaya koydu.










