|

Aladağ Seçim Sonuçları 2024 - Adana Aladağ Belediye Başkanı Kim Oldu? 31 Mart Aladağ Oy Oranları Sonuçları

Adana Aladağ seçim sonuçları belli oluyor. Türkiye, 31 Mart 2024 yerel seçimi ile 5 yıl görev yapacak yeni belediye başkanları seçiliyor. Oy verme işlemi sona erdiğinde YSK , Aladağ oy sonuçlarını açıklayacak. Aladağ seçim sonuçları, kullanılan oy sayısı, katılım oranı, geçerli ve geçersiz oy sonucu, açılan sandık oranı, ilçelerde seçim sonuçları, parti ve ittifaka göre Aladağ seçim sonuçları, belediye başkan adaylarının oy oranları, hangi aday önde? 2024 Aladağ oy seçim sonuçları son durumu canlı olarak Yeni Şafak'ta.

13:49 - 31/03/2024 Pazar
Güncelleme: 10:50 - 28/03/2024 Perşembe
Yeni Şafak
Aladağ seçim sonuçları
Aladağ seçim sonuçları
Adana Aladağ yerel seçim sonucu, Aladağ ilçesine ait kesin seçim sonuçları ve parti oy oranları 31 Mart seçimleri nedeniyle bir hayli merak konusu. Adana'nın ilçelerinden biri olan Aladağ’da belediyeyi kim kazandı, Aladağ belediye başkanı kim oldu? soruları ilçe sakinleri tarafından 2024 yerel seçim nedeniyle sorgulanmakta. İşte 2024 Adana
Aladağ yerel seçim
sonuçlarına ilişkin detaylar.

Aladağ Seçim Sonuçları 2024

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yayın yasağının kaldırılmasıyla birlikte Aladağ 2024 seçim sonuçları, partilerin ve adayların oy oranları ile 2024 yerel seçiminde Aladağ belediyesini kim kazandı? sorusun cevabı netlik kazanmış olacak.

Aladağ 2019 Yerel Seçim Sonuçları Oy Oranları

AK PARTİ - Mustafa Akgedik %53.9

İYİ Parti - Halil Şahan %43.9

SAADET - Süleyman Şahin %0.74

BBP - Halit Akkuş %0.42

BĞMSZ - Yaşar Yul %0.41

Aladağ 2024 Yerel Seçim Belediye Başkanı Adayları

Demokrasi ve Atılım Partisi Ahmet Ballı - (Adana / Aladağ)

Zafer Partisi Ali Şimşek - (Adana / Aladağ)

Büyük Birlik Partisi Ayşe Barak - (Adana / Aladağ)

İYİ Parti Bekir Kaplan - (Adana / Aladağ)

Saadet Partisi Fikret Tok - (Adana / Aladağ)

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Özdemir - (Adana / Aladağ)

Vatan Partisi Mehmet Çetin - (Adana / Aladağ)

Bağımsız Türkiye Partisi Mesut Atıcı - (Adana / Aladağ)

Adalet ve Kalkınma Partisi Mustafa Akgedik - (Adana / Aladağ)

Aladağ Hakkında

Adana'nın Aladağ ilçesi, şehrin kuzeydoğusunda yer alır ve Toros Dağları'nın eteklerinde bulunur. Coğrafi olarak dağlık bir yapıya sahip olan ilçe, doğal güzellikleri ve yaylalarıyla tanınır. Nüfusu genellikle dağ köylerinde yaşayan insanlardan oluşur. Tarihi olarak, Aladağ ve çevresi, antik çağlardan itibaren çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. Roma ve Bizans dönemlerinde önemli bir yerleşim yeri olan Aladağ, Osmanlı İmparatorluğu'nun egemenliği altında kalmıştır. Tarım ve hayvancılık, ilçenin ekonomisinde önemli bir yer tutar. Ayrıca, turizm potansiyeli de bulunan Aladağ, doğal güzellikleriyle ziyaretçilerin ilgisini çeker. Bu özellikleriyle Aladağ, Adana'nın doğal ve tarihi zenginliklerini barındıran önemli bir ilçesidir.



#Aladağ seçim sonuçları
#Aladağ yerel seçim seçim sonucu
#Aladağ seçim sonuçları 2024
#Aladağ oy oranı
#Aladağ oy sonuçları
1 ay önce