|

Beyşehir Seçim Sonuçları 2024 - Konya Beyşehir Belediye Başkanı Kim Oldu? 31 Mart Beyşehir Oy Oranları Sonuçları

Konya Beyşehir Belediye Başkanı 2024 adayları belirlendi. 31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleşecek yerel seçimde seçim sonuçları ekranı Yenişafak’ta olacak. 31 ilçeye sahip olan Konya’da ilçe ilçe seçim sonuçları ve adayların oy oranları anbean takip edilecek. 31 Mart akşamı Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yayımlanacak Beyşehir yerel seçim sonuçları 2024 verilerine; il ve ilçe özelinde sayılacak oy oranlarına yenisafak.com seçim sayfasından ulaşabilir ve canlı takip edebilirsiniz. Beyşehir seçim sonuçları, kullanılan oy sayısı, katılım oranı, geçerli ve geçersiz oy sonucu, açılan sandık oranı, ilçelerde seçim sonuçları, parti ve ittifaka göre Beyşehir seçim sonuçları, belediye başkan adaylarının oy oranları haberimizde.

15:28 - 31/03/2024 Pazar
Güncelleme: 14:53 - 29/03/2024 Cuma
Yeni Şafak
Beyşehir seçim sonuçları
Beyşehir seçim sonuçları

Türkiye'de yaklaşık 61 milyon seçmen, yerel yöneticilerini seçmek için 31 Mart Pazar günü sandığa gidecek. Yerel seçim, 34 siyasi partinin katılımıyla Türkiye'nin 81 ilinde ve 922 ilçesinde yapılarak yerel yönetimleri yeniden şekillendirecek. Türkiye'nin 81 ilinde kurulacak sandıklarda oy verme işlemi saat 17:00 itibariyle, seçim yasakları saat 21.00 itibariyle sona erecek. Seçim sonuçları il il, ilçe ilçe oy oranları ile canlı olarak "Yenişafak seçim 2024 sayfası" üzerinden takip edilebilecek. Konya Beyşehir seçim sonuçları da yenisafak.com’da yer alacak.

Beyşehir Seçim Sonuçları 2024

Beyşehir ilçesi dahil olmak üzere, 31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerin sonuçları hakkında daha fazla bilgi ve detay için Yenişafak seçim 2024 sayfasını takip edebilirsiniz. Seçim yasakları saat 21.00 itibariyle sona erecek ve Beyşehir seçim sonuçlarına dair tüm bilgiler anlık olarak paylaşılacak.

Beyşehir 2019 Yerel Seçim Sonuçları Oy Oranları

BĞMSZ - Adil Bayındır %47,4

AK PARTİ - Üzeyir Yaşar %46,7

BTP - Mertcan Güçlü %2,99

SAADET - Mustafa Acar %2,10

DP - Mehmet Balkı %0,65

Beyşehir 2024 Yerel Seçim Belediye Başkanı Adayları

Demokrat Parti Adem Dinlaz - (Konya / Beyşehir)

Adalet ve Kalkınma Partisi Adil Bayındır - (Konya / Beyşehir)

Demokrasi ve Atılım Partisi Ali İhsan Karataş - (Konya / Beyşehir)

Halkın Kurtuluş Partisi Birol Alp - (Konya / Beyşehir)

Yeniden Refah Partisi Hüseyin Muşmal - (Konya / Beyşehir)

Beyşehir Hakkında

Konya ilinin Beyşehir ilçesi, merkeze yaklaşık 100 kilometre uzaklıkta yer alır ve 2020 verilerine göre yaklaşık 120,000 kişilik bir nüfusa sahiptir. Coğrafi olarak, ilçe Beyşehir Gölü'nün kıyısında konumlanmıştır ve çevresi genellikle dağlık ve engebeli araziye sahiptir. Beyşehir Gölü, Türkiye'nin en büyük tatlı su göllerinden biridir ve ilçenin doğal güzelliklerinden biridir. Tarihi açıdan, Beyşehir antik çağlardan beri önemli bir yerleşim merkezi olmuş ve Hititler, Frigler, Lidyalılar, Persler, Romalılar, Bizanslılar, Selçuklular ve Osmanlılar gibi çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. İlçede bulunan tarihi eserler arasında Beyşehir Kalesi, Eşrefoğlu Camii ve çeşitli tarihi hanlar ve hamamlar bulunmaktadır. Beyşehir, doğal ve tarihi zenginlikleriyle Konya ilinin önemli bir ilçesidir.



#Beyşehir seçim sonuçları
#Beyşehir yerel seçim seçim sonucu
#Beyşehir seçim sonuçları 2024
#Beyşehir oy oranı
#Beyşehir oy sonuçları
1 ay önce