|

Döşemealtı Seçim Sonuçları 2024 - Antalya Döşemealtı Belediye Başkanı Kim Oldu? 31 Mart Döşemealtı Oy Oranları Sonuçları

Döşemealtı yerel seçim sonucu, Döşemealtı ilçesine ait kesin seçim sonuçları ve parti oy oranları 31 Mart seçimleri nedeniyle bir hayli merak konusu. Antalya'nın ilçelerinden biri olan Döşemealtı'nda belediyeyi kim kazandı, Döşemealtı belediye başkanı kim oldu? soruları ilçe sakinleri tarafından 2024 yerel seçim nedeniyle sorgulanmakta. İşte 2024 Antalya Döşemealtı yerel seçim sonuçlarına ilişkin detaylar.

14:57 - 31/03/2024 Pazar
Güncelleme: 09:26 - 29/03/2024 Cuma
Yeni Şafak
Döşemealtı
Döşemealtı

Döşemealtı yerel seçim sonuçları 2024 son dakika verileri ile gündemdeki yerini koruyor. 31 Mart Pazar günü yapılacak Türkiye yerel seçimlerinde vatandaşlar Antalya Büyükşehir Belediyesi Döşemealtı ilçesi için oy kullanacak. 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerde il ve ilçe belediye başkan adaylarının yanı sıra il meclis üyesi ve mahalle muhtar adayları belirlenecek. Türkiye'nin 81 ilinde kurulacak sandıklarda oy verme işlemi saat 17:00 itibariyle sona erecek.

Döşemealtı Yerel Seçim Sonuçları 31 Mart 2024

Döşemealt Belediyesi seçim sonuçlarının yanı sıra ilçelerdeki yerel seçim sonuçlarını incelemek için aşağıdaki bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz:

Döşemealtı 2019 Yerel Seçim Sonuçları Oy Oranları

CHP - Turgay Genç %48.7

AK PARTİ - Emre Afacan %48.5

SAADET - Ömer Saçkan %1.57

HDP - Medeni Kaya %0.56

DP - Can Taş  %0.25

Döşemealtı 2024 Yerel Seçim Belediye Başkanı Adayları

  • Bağımsız Türkiye Partisi Adem Solmaz - (Antalya / Döşemealtı)
  • Adalet ve Kalkınma Partisi Bekir Kıvrım - (Antalya / Döşemealtı)
  • Zafer Partisi Buğra Han Alpaltaş - (Antalya / Döşemealtı)
  • Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi Cavit Dağ - (Antalya / Döşemealtı)
  • İYİ Parti Emre Afacan - (Antalya / Döşemealtı)

Döşemealtı Hakkında

Antalya'nın Döşemealtı ilçesi, şehrin kuzeydoğusunda bulunur ve Akdeniz kıyısından iç kesimlere uzanır. Coğrafi olarak dağlık ve engebeli bir yapıya sahip olan ilçe, Akdeniz ikliminin etkisi altındadır ve tarım için uygun alanlara sahiptir. Nüfusun çoğunluğu genellikle tarım ve seracılıkla uğraşırken, son yıllarda turizm ve inşaat sektöründe de gelişme göstermektedir. Tarihi açıdan, Döşemealtı'nın kökenleri antik çağlara dayanır ve Likya, Roma ve Bizans gibi çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. Özellikle Roma döneminde önemli bir yerleşim yeri olan ilçe, tarih boyunca çeşitli kültürel etkileşimlere açık olmuştur. Günümüzde ise tarım, turizm ve inşaat sektörlerinin yanı sıra doğal güzellikleri ve tarihi dokusuyla ziyaretçilerin ilgisini çeken Döşemealtı, Antalya'nın önemli ilçelerindendir.



#Döşemealtı seçim sonuçları
#Döşemealtı yerel seçim seçim sonucu
#Döşemealtı seçim sonuçları 2024
#Döşemealtı oy oranı
#Döşemealtı oy sonuçları
1 ay önce