Ateşkeste 500 noktayı vurdu!

04:00, 06/05/2026, Çarşamba
Yeni Şafak
Ateşkeste 500 noktayı vurdu!
Lübnan

İşgalci İsrail ordusu, dün yayınladığı açıklamada Lübnan’da 17 Nisan’da ilan ettiği ateşkesin sadece sözde kaldığını ortaya koydu.

İsrail Yayın Kurulu (KAN) aracılığıyla yayınlanan açıklamada, İsrail ordusunun Lübnan’da 17 Nisan’dan beri 500 noktaya saldırı düzenlediği ve 200’den fazla Hizbullah militanını öldürdüğü bildirildi. İsrail ordusunun bu süreçte verdiği kayıplara ilişkin de bilgi verilen açıklamada, Hizbullah’ın bu tarihten beri İsrail kuvvetlerine 70’ten fazla insansız uçak (İHA) saldırısı düzenlediği ve bunların 11’inin hedefine ulaştığı aktarılarak, 5 İsrail askerinin öldüğü ve 33 İsrail askerinin ağır yaralandığı kaydedildi. İsrail ordusu, 2 Mart’ta Hizbullah tarafından Hayfa kentine düzenlenen füze saldırısına karşılık Lübnan’ın güney bölgeleri, başkent Beyrut ve Beyrut’un güneyindeki Dahiye bölgesi ve çevresine yönelik saldırılarını yeniden yoğunlaştırmıştı. Lübnan Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, İsrail ordusunun 2 Mart’tan beri düzenlediği saldırılarda 2 bin 900’ü aşkın sivil yaşamını yitirmişti. Ateşkesin ilan edildiği ateşkes sonrası süren İsrail saldırılarında da 380 sivilin öldüğü ifade edilmişti.

SİVİLLER HÂLÂ KAÇIYOR

Öte yandan, İsrail ordusunun 2 Mart’tan itibaren yeniden yoğunlaştırdığı saldırılar yüzünden Lübnan’ın güneyindeki kasaba, belde ve köylerde yaşayan 1,3 milyon sivil başka bölgelere göç etmek zorunda kalmıştı. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) Lübnan Temsilcisi Karolina Lindholm Billing, dün yaptığı açıklamada, 17 Nisan’daki ateşkese rağmen İsrail saldırıları yüzünden daha fazla kişinin evlerini terk etmek zorunda kaldığını bildirdi. Billing, "Ateşkese rağmen Lübnan'da daha fazla kişi evlerini terk etmek zorunda kalıyor. Bu, devam eden İsrail saldırıları, bombardımanlar, yıkımlar, tahliye emirleri, belirli bölgelere dönüş yasakları ve hareket kısıtlamalarıyla dikkati çeken, tekrarlanan yerinden edilmelere ve hızla artan insani ihtiyaçlara yol açan son derece kırılgan bir an" diye konuştu. Açıklamasında, Lübnan Ulusal Bilimsel Araştırma Konseyi'ne göre, ateşkesin ilk üç gününde 428 konutun yıkıldığını ve 50'sinin ise hasar gördüğünü aktaran Billing, "2 Mart'ta çatışmanın yeniden tırmanmasının ardından 310 binden fazla Suriyeli, ayrılmaktan başka geçerli bir alternatifleri olmadığını belirterek Lübnan'dan Suriye'ye geçti" bilgisini verdi. Açıklamasının sonunda, Lübnan'daki acil insani yardımlar için oluşturulan yardım fonunun yetersiz desteklendiğine işaret eden Billing, bu durumun da hayat kurtaran yardımların kapsamını ve sürekliliğini ciddi şekilde sınırladığını vurguladı.


İran'dan BAE'nin 'saldırı' iddiasına yalanlama: İsrail ve ABD'ye üs olmayın
Dünya
İran'dan BAE'nin 'saldırı' iddiasına yalanlama: İsrail ve ABD'ye üs olmayın
İşgalci İsrail'in Batı Şeria planına Filistin'den sert tepki: Daha ciddi adımlar atılmalı
Dünya
İşgalci İsrail'in Batı Şeria planına Filistin'den sert tepki: Daha ciddi adımlar atılmalı
Gazze'de yerinden edilen Filistinlilere yemek dağıtıldı
Dünya
Gazze'de yerinden edilen Filistinlilere yemek dağıtıldı


Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026