|

G7'deki kavga büyüyor

G7’de ABD ile diğer üyeler arasında çıkan kriz büyüyor. Almanya Başbakanı Merkel, gümrük vergisi artışından geri adım atmayan Trump’a tepki gösterirken, “Aldatılmaya izin vermeyiz. Aksine harekete geçeriz” dedi. Merkel, her ülkenin kendi başına hareket ederek ABD ve Çin ile anlaşması durumunda ise Avrupa’nın dağılacağını söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/06/2018 Salı
Güncelleme: 03:00 - 12/06/2018 Salı
Yeni Şafak
Almanya Başbakanı Angela Merkel
Almanya Başbakanı Angela Merkel

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avrupa’dan Amerika’ya yapılan ihracata ABD Başkanı Donald Trump tarafından getirilen gümrük vergisi artışını eleştirerek, Avrupa ülkelerine karara karşı “Tek başınıza hareket etmeyin” uyarısında bulundu.

Başbakan Merkel, ARD televizyonunda yaptığı konuşmada, “Aldatılmaya izin vermeyiz. Aksine böyle bir durumda harekete geçeriz” dedi. Trump’ın tutumunun, Avrupa ülkelerinin, kaderlerini daha sıkı bir şekilde kendi ellerine almaları gerektiğini gösterdiğini ifade eden Merkel, her ülkenin kendi başına hareket ederek ABD, Çin Halk Cumhuriyeti ya da diğer bir ülkeyle anlaşmaya çalışması durumunda Avrupa’nın dağılacağı uyarısında bulundu.

GÖRÜŞMELER SÜRECEK

Almanya Başbakanı, ABD’nin, Avrupa ülkelerinden ithal ettiği çelik ve alüminyumun yanı sıra Alman otomobillerine de gümrük şartı koyması durumunda, bu ülkeye karşı geniş çaplı önlemler alacaklarını ve diğer Avrupa ülkelerini de yanlarına çekmeye çalışacaklarını söyledi. Trump’a karşı şimdiden önlemler aldıklarını ve bunları 1 Temmuz’da Dünya Ticaret Örgütü’ne ileteceklerini belirten Merkel, Kanada Başbakanı Justin Trudeau’nun da ABD’ye karşı alacağı önlemlerden vazgeçmediğini söyledi. Merkel, Trump ile görüşmeleri sürdüreceğini de kaydetti.

#Angela Merkel
#Avrupa
#Almanya
#ABD
6 yıl önce