|

Karagül: Türkiye ile Azerbaycan'ın kaderi birbirine bağlıdır

Azerbaycan'da 5 milyon 309 bin kayıtlı seçmen, cumhurbaşkanlığı seçimleri için sandık başına gidiyor. Cumhurbaşkanlığı seçimi atmosferini Bakü'de değerlendiren Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, "Son yıllarda iki ülke arasındaki ilişkiler zirve yaptı. Türkiye ile Azerbaycan'ın kaderi birbirine bağlıdır. İki ülke arasındaki ilişkilerden memnunum ve çok daha iyi yerlere gideceğini düşünüyorum." açıklamalarında bulundu.

Yeni Şafak
13:36 - 11/04/2018 Çarşamba
Güncelleme: 13:55 - 11/04/2018 Çarşamba
Tvnet
Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, Azerbaycanda'ki cumhurbaşkanlığı seçimlerini Bakü'de değerlendiriyor.
Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, Azerbaycanda'ki cumhurbaşkanlığı seçimlerini Bakü'de değerlendiriyor.

Azerbaycan'da, cumhurbaşkanı seçimi için oy kullanma işlemi başladı. Azerbaycanlılar, yeniden aday olan mevcut Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de dahil toplam 8 aday arasından, bundan sonraki 7 yılda Azerbaycan'ı yönetecek yeni cumhurbaşkanını seçmek için oy kullanıyor.

Seçimi 59 ülke, 60 uluslararası örgütten 890 yabancı, 58 bin 175 yerli gözlemci izliyor. Ülke basınının yanı sıra 21 ülkeden 118 yabancı gazeteci de seçimi takip ediyor.

Seçimde, Yeni Azerbaycan Partisinin adayı mevcut Cumhurbaşkanı Aliyev'in yanı sıra Birleşik Azerbaycan Halk Cephesi Partisinin adayı Kudret Hasanguliyev, Sosyal-Demokrat Partinin adayı Araz Alizade, Azerbaycan Milli Diriliş Hareketi Partisinin adayı Ferec Quliyev, Azerbaycan Halk Cephesindeki muhaliflerin adayı Razi Nurullayev, Çağdaş Müsavat Partisi adayı Hafız Hacıyev, bağımsız aday Zahid Oruç ve Demokrat Parti adayı Serdar Memmedov yarışıyor.

Karagül: Türkiye ile Azerbaycanın kaderi birbirine bağlıdır

Azerbaycan'ın zor bir coğrafyada yaşadığını belirten Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, "Zor coğrafyalarda yaşamak bir ülke için hem avantajdır hem de risktir. Bağımsızlığından bu yana çok yol katetti Azerbaycan. Kaynakları çok güçlü olan bir ülke. Ancak istikrar konusunda sıkıntı çekmiş de bir ülke. Buradaki istikrar devam etmeli. Azerbaycan hem ordusunu güçlendirdi hem de ekonomisini." ifadelerini kullandı.

"Aliyev yönetimi devam etmeli"

Bugün Azerbaycan'ın ekonomik olarak uluslararası denklemi etkileyecek bir ülke olduğunun altını çizen Karagül, "Azerbaycan'ın bölgesel etkinliği giderek artacaktır. Aliyev yönetimi devam etmeli" dedi.

Son yıllarda iki ülke arasındaki ilişkilerin zirve yaptığını da belirten Karagül, "15 Temmuz'dan sonra Türkiye'ye destek veren ilk ülke Azerbaycan oldu. Türkiye ile Azerbaycan'ın kaderi birbirine bağlıdır. İki ülke arasındaki ilişkilerden memnunum ve çok daha iyi yerlere gideceğini düşünüyorum." şeklinde konuştu.


#Azerbaycan
#İbrahim Karagül
6 yıl önce