Putin'den İran ve ABD'ye çağrı: Rol almaya hazırız

16:18, 07/10/2026, Çarşamba
AA
Putin'den İran ve ABD'ye çağrı: Rol almaya hazırız
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ile telefonda görüşen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, bölgesel gerilimlerin azaltılmasına yönelik diplomatik çabaları desteklediklerini ve Moskova’nın bu süreçte rol almaya hazır olduğunu söylediği aktarıldı.

İran Cumhurbaşkanlığının yazılı açıklamasına göre, Pezeşkiyan ile Putin telefonda görüştü.

Pezeşkiyan, görüşmede Putin’i doğum günü dolayısıyla tebrik ederek Rusya hükümeti ve halkına refah ve başarı diledi.

İran Cumhurbaşkanı, Tahran ile Moskova arasındaki ilişkilerin olumlu yönde ilerlediğini belirterek, çeşitli alanlardaki ikili işbirliğinin güçlendirilmesinin iki ülkenin ortak çıkarlarına hizmet ettiğini ifade etti.

Açıklamaya göre, Putin de İran’ın bölgesel gelişmelere rağmen Kapsamlı Stratejik İşbirliği Anlaşması çerçevesinde Rusya ile işbirliğini sürdürdüğünü söyledi.

İran halkının saldırılara karşı gösterdiği direnişin dünya genelinde dikkatle takip edildiğini belirten Putin, İran'a barış, güvenlik ve refah dileklerini iletti.

Rusya Devlet Başkanı ayrıca bazı ülkelerin İran ve ABD arasında arabuluculuk ve gerilimi azaltma girişimlerine değinerek, Rusya’nın bu diplomatik çabaları desteklediğini ve Moskova’nın süreçte rol almaya hazır olduğunu vurguladı.

Tahran-Moskova arasındaki yakın iletişim ve işbirliğinin sürdürülmesinin önemine dikkati çeken Putin'in İran lideri Mücteba Hamaney’e selam ve iyi dileklerini ilettiği aktarıldı.


Ankara-Moskova hattında önemli görüşme: Erdoğan ve Putin görüşmesinin gündemi belli oldu
Gündem
Ankara-Moskova hattında önemli görüşme: Erdoğan ve Putin görüşmesinin gündemi belli oldu
Trump işaret etti: Rusya’daki salgınla ilgili rapor yarın açıklanacak
Dünya
Trump işaret etti: Rusya’daki salgınla ilgili rapor yarın açıklanacak
Alman istihbaratından Avrupa'yı sarsacak uyarı: Rusya ile gizli bir savaş içindeyiz
Dünya
Alman istihbaratından Avrupa'yı sarsacak uyarı: Rusya ile gizli bir savaş içindeyiz
Ukrayna tarih vererek duyurdu: ABD üçlü formatta toplantı öneriyor
Dünya
Ukrayna tarih vererek duyurdu: ABD üçlü formatta toplantı öneriyor

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026