|

Bakan Albayrak'tan yaptırım kararı tepkisi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ABD'nin yaptırım kararına yönelik, "Bizim için kabul edilebilir değildir" dedi. Albayrak, "Bu süreç içerisinde, spekülatif hamlelerle piyasalarda olumsuz hava oluşması için yapılan girişimlerin tamamı da boşa çıkacaktır" açıklamasında bulundu.

Yeni Şafak
15:00 - 2/08/2018 Perşembe
Güncelleme: 15:28 - 2/08/2018 Perşembe
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ABD'nin yaptırım kararına yönelik, "ABD Hazine Bakanlığı tarafından açıklanan yaptırım kararı bizim için kabul edilebilir değildir. Yanlışta ısrar edilmesi durumunda ortaya çıkacak tablonun Türkiye ve Türk ekonomisine etkisi sınırlı olacak" dedi.

Albayrak, "Bu süreç içerisinde, spekülatif hamlelerle piyasalarda olumsuz hava oluşması için yapılan girişimlerin tamamı da boşa çıkacaktır" açıklamasında bulundu.

"Ekonomik dengelemenin akabinde, ekonomimizin sağlıklı ve sürdürülebilir büyüme üzerine oturacağından kimsenin şüphesi olmasın" diyen Albayrak, "Sürecin, güçlü tarihi geçmişe ve müttefikliğe sahip iki ülke ilişkilerine uygun diplomasi ve yapıcı çabalarla sonuçlanması önceliğimiz" ifadelerini kullandı.


#Hazine ve Maliye Bakanı
#Berat Albayrak
#ABD
#Türk ekonomisi
6 yıl önce