|

Rekor fabrikası

Türkiye’de üretilen her 4 otomobilden birini yapan Tofaş altın dönemini yaşıyor. Üretim ve ihracatta tarihinin en yüksek seviyesine ulaştıklarını söyleyen Tofaş CEO’su Eroldu, “Geçen sene yaptığımız 411 milyon dolarlık dış ticaret fazlasını bu yılın ilk yarısında 415 milyon dolarla yakaladık. BİST’teki hisse değerimiz ise 4 milyar dolara ulaştı” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/08/2016 Pazartesi
Güncelleme: 22:14 - 7/08/2016 Pazar
Yeni Şafak

Egea'nın Meksika'ya ihraç edilen Dodge Neon modeli tanıtıldı. Rahmi Koç Müzesi'nde otomotiv gazetecileri ile bir araya gelen Tofaş CEO'su Cengiz Eroldu ve Fiat İş Birim Direktörü Altan Aytaç Türk otomotiv piyasasının ilk yarı performansını değerlendirdi.



HER ALANDA EN YÜKSEK SEVİYEYİ GÖRDÜK


Türkiye otomotiv sektörünün ilk 6 ayda başarılı bir dönem geçirdiğini söyleyen Tofaş CEO'su, “İlk altı ayda Tofaş'ta geçen yıl aynı döneme oranla yüzde 33'lük bir artışla toplam 182 bin adet aracın üretimini gerçekleştirdik. Bu dönemde hem Tofaş hem de Türkiye otomotiv tarihinde gerçekleşen en yüksek üretim sayısına erişmiş olduk. Tofaş'ın 2015'te toplam otomobil üretiminden aldığı pay yüzde 20 iken, 2016'nın ilk 6 ayında bu oran yüzde 25'e yükseldi. Başka bir deyişle Türkiye'de üretilen her 4 otomobilden birini biz üretir duruma geldik. Bu rakamlarla sektörü yukarı çeken en önemli oyuncunun Tofaş olduğunu görüyoruz” açıklamasında bulundu.



10 BİN KİŞİYİ İSTİHDAM EDİYORUZ


Ürettikleri araçlardan 134 binini ihraç ettiklerinin altınız çizen Eroldu, “134 bin adetlik ihracat rakamı da, tıpkı üretimde olduğu gibi, bizim için ayrı bir rekor oldu. 2016'nın ilk altı ayında yarattığımız dış ticaret fazlası 415 milyon dolara ulaştı. 2015'te tam yılda elde ettiğimiz dış ticaret fazlası 411 milyon dolar olmuştu. Tofaş olarak yoğun bir altı ayı geride bıraktık. Üç vardiyalı dönemi başlattık. Üç bine yakın yeni istihdam gerçekleştirdik. 10 bin kişilik istihdama ulaştık. Öte yandan, şirketin ilk altı aydaki cirosu geçen seneye göre yüzde 36'lık artışla 6.4 milyar liraya ulaştı” şeklinde konuştu.



450 BİN KAPASİTE İÇİN ÇALIŞIYOR


Egea'nın ihraç pazarlarında çok ciddi taleplerle karşılaştığını aktaran Cengiz Eroldu sözlerine şöyle devam etti: “Günlük üretim kapasitemizi her geçen gün arttırıyoruz. Bin 488 adede ulaştık. Hedefimiz ise bin 500 adet ve üzerini görmek. Bu yıl ne kadar araç üretirsek o kadar satış yapacağız. Biz fabrikayı genelde her ağustosta üç hafta süreyle kapatırdık. Bu sene ise iki hafta kapatacağız. Fabrikamızda olası kapasite artırma ihtiyacına yönelik ön çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tofaş'taki mühendislerin ortaya koyduğu yepyeni prosesler üzerinde çalışıyoruz. Kapasiteyi arttırmamız halinde ilk hedefimiz 450 bin adetlik üretime çıkmak olacaktır.”





Dodge Neon Meksika'da beğenildi


Yeni Dodge Neon ile ilgili de bilgiler veren Cengiz Eroldu, aracın Meksika'da 20 Temmuz'da basın lansmanının yapıldığını hatırlattı. Dodge Neon'un Türkiye'den Meksika'ya giden ilk araç olduğunu vurgulayan Eroldu, Fiat Chrysler grubunun parçası olmanın önemli bir avantajının da farklı markaları farklı pazarlarda kullanabilmeleri olduğunu söyledi. Pazardan aldıkları geri dönüşlerin olumlu olduğunu belirten Eroldu, lansman sonrası ilk tepkilerin beklentilerinin üzerinde gerçekleştiğini belirtti.


#Dodge Neon
#Egea
#Cengiz Eroldu
#Altan Aytaç
8 yıl önce
default-profile-img