|

Esnafa nefes aldıracak yeni destek paketi geliyor: Esnaf kredi paketinin detayları belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, esnafa nefes aldıracak yeni destek paketinin detaylarını açıkladı. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken devlete ödenecek borçlarla ilgili, "Bugün artık yeniden bir yapılanma lazım. Kredi, SGK ve vergi borcu gelmiş. Esnaf hepsini birden yatıramıyor. Bir yapılanmanın acilen yapılması lazım." demişti. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati esnafa nefes aldıracak yeni paketle limit artırımı ve faiz indiriminin gündemde olduğunu söyledi. Binlerce esnafı rahatlatacak kredi paketinin detayları belli oldu. Peki esnafa yeni kredi paketinde neler var, kredi üst limiti artacak mı, faiz oranı düşecek mi? Esnaf destek paketi nasıl olacak? İşte paketin detayları.

21:08 - 10/10/2022 Pazartesi
Güncelleme: 21:08 - 10/10/2022 Pazartesi
Yeni Şafak
Esnaf destek paketinde neler var?
Esnaf destek paketinde neler var?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan esnafa nefes aldıracak yeni destek paketinin sinyalini vermişti, çalışmalar hızlandı. Esnafın finansman ihtiyacı için yeni bir destek paketi geliyor. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yeni paketle limit artırımı ve faiz indiriminin gündemde olduğunu söyledi. Her türlü ihtiyacın Hazine üzerinden karşılanacağını vurguladı.

Halkbank esnaf kredi üst limit ne kadar olacak?

Esnafın finansman ihtiyacı için yeni bir destek paketi geliyor. Hazırlanan yeni paketle
Halkbank aracılığıyla verilecek kredinin üst limiti 500 bin liraya çıkacak
.

Esnaf kredi faiz oranı ne kadar düşecek?

  • Kredi faizi ise yüzde 7,5'e düşecek. Paketin toplam büyüklüğü ise 100 milyar lira olacak.

Esnaf kredi paketi detayları ne zaman açıklanacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine toplantısının ardından esnaf kredi paketinin detaylarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Esnafımız için Halkbank vasıtasıyla 60 ay vadeyle ve yüzde 7,5 faiz oranıyla istifade edebilecekleri 100 milyar liralık bir kredi kampanyası başlatıyoruz." diye konuştu.

Erdoğan,"(Esnafa) Kredi üst limitlerini 350 bin liradan 500 bin liraya, iş yeri edindirme ve taşıt kredisi limitini 1 milyon liradan 1,5 milyon liraya yükseltiyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Doğal gaz depolarımızı yüzde 100 doldurarak talepteki muhtemel artışlara ve beklenmedik kesintilere karşı hazırlığımızı yaptık." dedi.

#esnaf kredi paketi
#cumhurbaşkanı erdoğan
#halkbank
2 yıl önce