Arnavutköy’de inşaata beton dökülürken 6 katlı binanın duvarı patladı: Yüzlerce kilo beton bina içerisine doldu

10:11, 18/07/2026, CumartesiG: Güncelleme: 12:28, 18/07/2026, Cumartesi
IHA
Arnavutköy’de inşaata beton dökülürken 6 katlı binanın duvarı patladı: Yüzlerce kilo beton bina içerisine doldu

İstanbul Arnavutköy’de bir inşaatta beton dökümü yapıldığı sırada bitişikte bulunan 6 katlı binanın duvarı patladı. Asansör boşluğu ile yan cephe duvarının yıkılması sonucu yüzlerce kilogram beton bina içerisine dolarken, mahsur kalan bina sakinleri ekipler tarafından kurtarıldı. Olayda yaralanan olmazken bina tedbir amacıyla tahliye edildi.

Olay, Arnavutköy Anadolu Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, bir inşaatta devam eden beton dökümü sırasında, bitişikte bulunan 6 katlı binanın asansör boşluk duvarı ile yan cephe duvarı büyük bir gürültüyle yıkıldı. Duvarın yıkılmasıyla birlikte yüzlerce kilogram beton ve parçaları bina içerisine savruldu. Asansörde ve iki bina arasındaki boşlukta o sırada kimsenin olmaması büyük bir faciayı önledi. Beton ve molozların merdiven boşluğunu kapatması nedeniyle bina sakinleri dışarı çıkamadı. İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve UMKE ekipleri sevk edildi. Ekipler, binada mahsur kalan vatandaşları tahliye etti.


Olay, Arnavutköy Anadolu Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, bir inşaatta devam eden beton dökümü sırasında, bitişikte bulunan 6 katlı binanın asansör boşluk duvarı ile yan cephe duvarı büyük bir gürültüyle yıkıldı. Duvarın yıkılmasıyla birlikte yüzlerce kilogram beton ve parçaları bina içerisine savruldu. Asansörde ve iki bina arasındaki boşlukta o sırada kimsenin olmaması büyük bir faciayı önledi. Beton ve molozların merdiven boşluğunu kapatması nedeniyle bina sakinleri dışarı çıkamadı. İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve UMKE ekipleri sevk edildi. Ekipler, binada mahsur kalan vatandaşları tahliye etti.

Bina tedbir amacıyla boşaltıldı


10 ailenin yaşadığı 6 katlı bina tedbir amacıyla tamamen boşaltıldı. Vatandaşların valizleriyle evlerinden çıkarak araçlarına bindiği anlar görüntülenirken, polis ekipleri bina çevresinde güvenlik önlemi aldı. Olayın ardından inşaat alanı ile duvarın patladığı bina drone kamerasıyla havadan görüntülendi. Görüntülerde, asansör boşluğu ile yan cephede oluşan hasar, bina içerisine dolan yüzlerce kilogram beton ve merdiven boşluğunu kapatan beton kütleleri yer aldı. Bina sakinleri ise inşaatın başladığı günden bu yana duvarlarda çatlaklar oluştuğunu, durumu defalarca firma yetkililerine bildirdiklerini ancak gerekli önlemlerin alınmadığını iddia etti. Vatandaşlar ayrıca şantiyede yabancı uyruklu işçilerin çalıştığını öne sürerek yaşananlara tepki gösterdi.

Bina tedbir amacıyla boşaltıldı10 ailenin yaşadığı 6 katlı bina tedbir amacıyla tamamen boşaltıldı. Vatandaşların valizleriyle evlerinden çıkarak araçlarına bindiği anlar görüntülenirken, polis ekipleri bina çevresinde güvenlik önlemi aldı. Olayın ardından inşaat alanı ile duvarın patladığı bina drone kamerasıyla havadan görüntülendi. Görüntülerde, asansör boşluğu ile yan cephede oluşan hasar, bina içerisine dolan yüzlerce kilogram beton ve merdiven boşluğunu kapatan beton kütleleri yer aldı. Bina sakinleri ise inşaatın başladığı günden bu yana duvarlarda çatlaklar oluştuğunu, durumu defalarca firma yetkililerine bildirdiklerini ancak gerekli önlemlerin alınmadığını iddia etti. Vatandaşlar ayrıca şantiyede yabancı uyruklu işçilerin çalıştığını öne sürerek yaşananlara tepki gösterdi.

"Çatlakları söyledik, önlem alınmadı"


Bina sakinlerinden Murat Çakmak, inşaatın başladığı ilk günden itibaren binada çatlaklar oluştuğunu belirterek, "İlk başladığında duvarın çatladığını söyledik. Önlem alınmasını istedik ama kulak arkası ettiler. Müteahhide ulaşamıyoruz. Duvar yıkılınca merdivenlerin önü kapandı, kimse aşağı inemedi. Teknik ekipler yukarı çıkarak içeride kalanları indirdi. Allah korusun o sırada merdivenlerde ya da asansörde biri olsaydı çok daha büyük bir facia yaşanabilirdi." dedi.

"Çatlakları söyledik, önlem alınmadı"Bina sakinlerinden Murat Çakmak, inşaatın başladığı ilk günden itibaren binada çatlaklar oluştuğunu belirterek, "İlk başladığında duvarın çatladığını söyledik. Önlem alınmasını istedik ama kulak arkası ettiler. Müteahhide ulaşamıyoruz. Duvar yıkılınca merdivenlerin önü kapandı, kimse aşağı inemedi. Teknik ekipler yukarı çıkarak içeride kalanları indirdi. Allah korusun o sırada merdivenlerde ya da asansörde biri olsaydı çok daha büyük bir facia yaşanabilirdi." dedi.

"Sekiz aylık bebeğim vardı, Allah korudu"


Bina sakinlerinden Nurullah Zengin ise olay sırasında ailesinin binada bulunduğunu belirterek, "Eşim arayıp ‘Bina yıkılmış, çıkamıyoruz’ dedi. Beton dökülürken duvarı delip binanın içine girdi. Sekiz aylık bebeğim vardı. Allah korudu. Küçük oğlum merdivende olsaydı ne olacaktı. Beton altıncı kattan giriş kata kadar binanın içine dolmuştu. Bu binada 10 aile yaşıyor. Çok şükür kimse yaralanmadı. Eğer burada bir can gitseydi bunun hesabını kim verecekti" ifadelerini kullandı.

Polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlatırken, hasar gören binaya ilişkin teknik incelemelerin sürdüğü öğrenildi.

"Sekiz aylık bebeğim vardı, Allah korudu"Bina sakinlerinden Nurullah Zengin ise olay sırasında ailesinin binada bulunduğunu belirterek, "Eşim arayıp ‘Bina yıkılmış, çıkamıyoruz’ dedi. Beton dökülürken duvarı delip binanın içine girdi. Sekiz aylık bebeğim vardı. Allah korudu. Küçük oğlum merdivende olsaydı ne olacaktı. Beton altıncı kattan giriş kata kadar binanın içine dolmuştu. Bu binada 10 aile yaşıyor. Çok şükür kimse yaralanmadı. Eğer burada bir can gitseydi bunun hesabını kim verecekti" ifadelerini kullandı.Polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlatırken, hasar gören binaya ilişkin teknik incelemelerin sürdüğü öğrenildi.
Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026