|

4 mahalle diken üstünde: Bağcılar'da koronavirüs önlemi

İstanbul Bağcılar’da 4 bina Kovid-19 sebebiyle karantina altına alındı. Binalara giriş ve çıkış yasak olması sebebiyle bina önünde polis ekipleri nöbet tutuyor. Vatandaşların ihtiyaçları ise belediye ekipleri tarafından karşılanıyor. Mahalle sakinleri tedirginlikle olanları izliyor.

Fatih Özer
04:00 - 8/04/2020 Çarşamba
Güncelleme: 01:24 - 8/04/2020 Çarşamba
Yeni Şafak
Karantina altına alınan binaların önünde ekipler önlem aldı.
Karantina altına alınan binaların önünde ekipler önlem aldı.

Bağcılar’da bulunan Merkez, Çınar, Kirazlı ve Kazım Karabekir Mahallelerindeki 4 bina koronavirüs tehlikesine karşı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu hükümleri uyarınca karantina altına alındı. Bağcılar Çınar Mahallesi 820. Sokak’ta bulunan 6 katlı bir bina koronavirüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındı. Edinilen bilgilere göre, apartmanın bodrum katında yaşayan baba anne ve 4 çocuktan oluşan 6 kişilik ailenin anne ve babasında koronavirüs tespit edildi. Babanın koronavirüse çalıştığı iş yerinde yakalandığı öğrenildi.

O AİLE GÖZETİM ALTINDA

Virüse yakalanan baba hastalığı eşine bulaştırdı. Eşinin koronavirüs belirtileri göstermesi üzerine olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. Babanın iyileşme aşamasında olduğu, annenin ise durumunun kritik olduğu öğrenildi. Ailenin 4 çocuğuna tedbir amacıyla koronavirüs testi yapıldığı ve sonuçların beklendiği belirtildi. Salgının yayılmasının önüne geçilmesi için 6 kişilik aile bireyinin tamamı hastaneye kaldırılarak gözetim altına alındı.

BİNADAN ÇIKIŞ YASAK

Bina karantinaya alınarak içeride yaşayan diğer ailelerin sokağa çıkması yasaklandı. Öte yandan ailenin son 2 hafta içerisinde dolaştığı akrabalarının da mercek altına alındığı, koronavirüs olmalarına karşı test yapıldığı öğrenildi. Kovid-19’un görüldüğü apartmanda yaşayan 65 yaş üstü bir bina sakini ise, “Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Evden çıkmamamızı söylediler. Girişlerde de polis ekipleri görev yapıyor. Ben dışarı çıkamadığım için ihtiyaçlarım belediye ekipleri tarafından karşılanıyor” dedi.

TEDİRGİN DURUMDAYIZ

Koronavirüs vakasının görüldüğü Çınar Mahallesinde bulunan esnaf tedirgin durumda olduğunu belirtti. Karantina altına alınan apartmanın yan binasında terzi dükkanı bulunan Ahmet Demir, “Bina tamamen karantina altına alındı. Tedirginiz. Ne olacağını bilmiyoruz. Biz de sıkı bir şekilde önlemlerimizi aldık” dedi.

6 KİŞİDE KOVİD-19 GÖRÜLDÜ

Bağcılar Merkez Mahallesi 718 Sokak’ta bulunan 5 katlı bir binada yaşayan 16 kişiden 6’sında koronavirüse rastlandı. Bina tamamen karantinaya alındı. Binaya giriş ve çıkışlara izin verilmedi. Binanın çevresinde Bağcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri nöbet tuttuğu, dairelerde yaşanan vatandaşların ihtiyaçlarının ise gönüller tarafından karşılandığı öğrenildi. 6 kişinin test sonucunun pozitif çıkması üzerine hastaneye kaldırıldı, diğer bina sakinlerinin tamamına da koronavirüs testi yapıldığı öğrenildi. 2 gün boyunca apartmanda kendilerini karantina altına alan 10 kişinin tahliye işlemi ise dün yapıldı. Bölgeye sevk edilen özel kıyafetli sağlık personeli binada yaşayan 10 kişiyi tek tek ambulanslara bindirerek hastaneye kaldırdı. 16 kişinin 14 boyunca karantina altında tutulacağı öğrenildi.

Ambulans geldi

  • Merkez Mahallesi’nde bulunan apartmana ise dün öğle saatlerinde ambulans geldi. Apartmanda yaşayan ve şikayetleri olduğunu belirten iki kişi ambulansa taşındı. Öte yandan bu apartmanlarda oturan vatandaşlar için Bağcılar Belediyesi tarafından erzak ve dezenfektan ürünleri bulunan koliler görevliler tarafından vatandaşlara teslim edildi.

#İstanbul
#Bağcılar
#Aile
#Gözlem
4 yıl önce