|

Akıl almaz dolandırıcılık

İstanbul’da siyah kağıtları solüsyon sürerek özel bir makine ile dolara dönüştürdükleri yalanıyla dolandırıcılık yapan Afrika uyruklu 3 kişi yakalandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/02/2017 Çarşamba
Güncelleme: 05:41 - 15/02/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
İthal dolandırıcılar, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
İthal dolandırıcılar, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İstanbul'da, sözde para makinesiyle siyah kağıtları dolara çevirdiklerini söyleyen çete bir işadamını dolandırdı. Polise başvuran işadamı Salih Levent, kendilerini işadamı olarak tanıtan 3 kişi tarafından dolandırıldığını öne sürerek, “Bana siyah renkte kağıt parçaları göstererek, bunların dolar olduğunu, ellerinde 2-3 milyon dolarlık kağıt bulunduğunu anlattılar. Kimyasal madde almaları için bu kişilere 31 bin 500 avro, 26 bin dolar ve 10 bin lira verdim. Ancak, daha sonra dolandırıldığımı anladım" dedi.



BULUŞMA YERİNDE GÖZALTI


İhbar üzerine şüphelilerle bağlantıya geçen polis, Kongo uyruklu J.G.Y. (30), Kamerun uyruklu J.S.S.N, (39) ile A.J'yi (40) Şişli'de gözaltına aldı.




Kağıtları dolara
dönüştürüyormuş


Dolandırıcıların, sözde kağıt parçalarını paraya çevirdiği düzenek deneyimli dedektifleri bile şaşırttı. Göz boyamak için bazı elektrik girişleri yapılan cihazın sadece kapalı kutudan oluştuğu ortaya çıktı.











#İstanbul
#Dolandırıcılık
7 yıl önce