Annan protokolüne Türkiye imza attı

Yasin Yılmaz
00:0013/11/2007, Salı
G: 13/11/2007, Salı
Yeni Şafak
Annan protokolüne Türkiye imza attı
Annan protokolüne Türkiye imza attı

Birleşmiş Milletler eski Genel Sekreteri Kofi Annan'ın da hazır bulunduğu gecede Türkiye'nin önde gelen 26 kuruluşu Küresel İlkeler Sözleşmesi'ne imza attı.

Türkiye Kalite Derneği (KalDer) ve TÜSİAD tarafından düzenlenen ve Koç Holding'in sponsorluğunda gerçekleştirilecek olan 16. Kalite Kongresi'ne katılmak için İstanbul'a gelen Birleşmiş Milletler eski Genel Sekreteri Kofi Annan'ın da hazır bulunduğu törende Türkiye'nin önde gelen 26 kuruluşu Küresel İlkeler Sözleşmesi'ne imza attı. Böylece ülkemizdeki Küresel İlkeler Sözleşmesine imza atan kuruluş sayısı 100'ü aştı. Dünya'da ise bu rakam 4 binin üzerinde.

İŞ YAŞAMINA VİZYON

Gala yemeğinde Birleşmiş Milletler Eski Genel Sekreteri ve Nobel Barış Ödülü Sahibi Kofi Annan, Kal-Der Başkanı Çetin Nuhoğlu ve Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç da birer konuşma yaptılar. KalDer Başkanı Çetin Nuhoğlu yaptığı konuşmada, "KalDer, kalite kavramının yaşamın tüm alanlarına yerleşmesine öncülük ederek, çalışmaları ile iş yaşamına vizyon kazandırarak, kalkınmada kamu kurumlarının en önemli paydaşlarından biri olarak, küresel vizyonu ile ülkemizin yönetim ve kalite alanında referans noktasıdır" dedi. Nuhoğlu, "Rekabetçi olmak için çalışırken, sürdürülebilir bir dünya yaratmayı da başarmalıyız. Küresel İlkeler Sözleşmesi bu kapsamda yapılan bir girişimdir" şeklinde konuştu.

DEVLETLERİN İŞBİRLİĞİ

Küresel İlkeler Sözleşmesini 31 Mart 2006'da imzalayan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç ise böyle bir etkinliğe sponsor olmaktan mutlu olduklarını belirtti. Koç, Küresel İlkeler Sözleşmesi'nin başarısı için, özel sektör, STK'lar, vatandaşlar ve Birleşmiş Milletler Teşkilatı ile işbirlikleri geliştirilmesi gerektiğini dile getirerek devletlerin liderliğinin önemine dikkat çekti .