Borca karşılık '200 bin liraya' işyeri kurşunlattılar
15:17, 01/10/2026, Perşembe
Yeni Şafak

Soruşturmada saldırıda kullanılan silahın olayın ardından 20 bin lira karşılığında U.K.’ya satıldığı, daha sonra ise B.S.’ye verildiği tespit edildi. B.S. olayda kullanıldığı değerlendirilen silahla birlikte yakalandı.
Ankara'da bir inşaat firmasının ofisine silahlı saldırı düzenlendi. İş yeri sahibi, saldırıdan önce yurt dışı numarasından arandı. Ardından “9 milyon dolar borcun var” denilerek tehdit edildi. Saldırının, 200 bin lira karşılığında gerçekleştirildiği ortaya çıktı. Saldırganlardan 6'sı kıskıvrak yakalandı.
Ankara’nın Çankaya ilçesinde bir inşaat firmasının iş yerine düzenlenen silahlı saldırının ardından başlatılan soruşturmada 6 şüpheli tutuklandı. Soruşturma kapsamında saldırının 200 bin lira karşılığında gerçekleştirildiği, olayda kullanılan silahın ise saldırının ardından el değiştirdiği belirlendi.
İŞ YERİNE 5 MERMİ İSABET ETTİ
Olay, 26 Eylül gecesi Çankaya’nın Oğuzlar Mahallesi’nde meydana geldi. Kar maskeli ve motosikletli iki kişi, inşaat firmasının iş yerine ateş açtı. Saldırıda iş yerinin camına 5 mermi isabet etti.
9 MİLYON DOLAR BORCUN VAR DENİLDİ
Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği tarafından başlatılan soruşturmada iş yeri sahibinin ifadesine başvuruldu. İş yeri sahibi, saldırıdan önce yurt dışına kayıtlı bir telefon numarasından arandığını ve kendisine “9 milyon dolar borcun var” denilerek tehditte bulunulduğunu anlattı.
SALDIRI İÇİN 200 BİN LİRA
Yürütülen çalışmaların ardından saldırıyı gerçekleştirdiği değerlendirilen E.Y. ve M.A.T. gözaltına alındı. Soruşturmanın ilerleyen aşamasında saldırının 200 bin lira karşılığında gerçekleştirilmesi için teklif yapıldığı bilgisine ulaşıldı. Olayda kullanılan silahın da A.D. tarafından temin edildiği belirlendi. A.D. de gözaltına alındı.
SİLAH 20 BİN LİRAYA EL DEĞİŞTİRDİ
Soruşturmada saldırıda kullanılan silahın olayın ardından 20 bin lira karşılığında U.K.’ya satıldığı, daha sonra ise B.S.’ye verildiği tespit edildi. B.S. olayda kullanıldığı değerlendirilen silahla birlikte yakalandı.
SALDIRIDAN BİR GÜN ÖNCE “ARABULUCULUK” TEKLİFİ
İş yeri sahibinin ifadesi, soruşturmada başka bir bağlantıyı da gündeme getirdi. İş yeri sahibi, saldırıdan bir gün önce kendisini V.T. olarak tanıtan bir kişinin telefonla aradığını ve anlaşmazlık yaşadığı şirketle arasındaki sorunu çözmek amacıyla “arabuluculuk” teklifinde bulunduğunu söyledi. Bunun üzerine V.T. de soruşturmaya dahil edildi. Şüpheli, İstanbul’un Beykoz ilçesinde gözaltına alındı.
6 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 6 şüpheli, 30 Eylül’de hakimliğe sevk edildi. Şüphelilerin tamamı tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayda kullanıldığı belirlenen silaha da el konuldu.