|

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'aile' mesajı: Küresel planları bozmak için elimizden geleni yapacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, aile kurumunun öneminden bahseden tek lider olmuştu. Konuya ilişkin gazetecilerin sorularına yanıt veren Erdoğan, LGBT'nin küresel planlarını bozmak için ellerinden geleni yapacaklarını vurgulayıp, "Aile kurumunu anayasal güvence altına almakta kararlıyız. Aileyi korumak, Türkiye’yi korumaktır, vatanı korumaktır. Bu sorunla ülkemizde en etkin biçimde mücadele edeceğiz." dedi. "Sapkın akımlar aile yapısını zayıflatmaya çalışıyor" diyen Erdoğan, "Aile yapısını temelden dinamitleyen, geleceğimizi karartmaya göz dikmiş odaklarla mücadele edecek gücümüz var." diye konuştu.

20:27 - 21/09/2023 Perşembe
Güncelleme: 20:44 - 21/09/2023 Perşembe
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 19 Eylül'de BM'nin 78’nci Genel Kurulunda katılımcılara hitap etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 19 Eylül'de BM'nin 78’nci Genel Kurulunda katılımcılara hitap etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz salı günü Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda dünya liderlerine hitap etti. Gündeminde küresel iklim krizinden ekonomiye, KKTC'deki gelişmelerden 6 Şubat depremlerine kadar pek çok başlık olan Cumhurbaşkanı Erdoğan 'aile' kavramının önemini bir kez daha vurguladı. Erdoğan yaptığı açıklamada "Aileye ve aile müessesesine sahip çıkmak; insana ve tüm insanlığın istikbaline sahip çıkmak demektir. Giderek artan küresel dayatmalar karşısında tüm dostlarımızı aile müessesesinin korunmasında hassasiyet göstermeye çağırıyorum" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'aile' mesajı: Küresel planları bozmak için elimizden geleni yapacağız

BM'deki konuşmasına ilişkin New York'taki Türkevi'nde, aralarında TVNET Genel Müdür Yardımcısı Serhat İbrahimoğlu'nun da bulunduğu gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, LGBT sapkınlığı ve aileyi hedef alan saldırılara karşı çarpıcı ifadeler kullandı.

LGBT'nin küresel planlarını bozmak için ellerinden geleni yapacaklarını vurgulayan Erdoğan,
"Aile kurumunu anayasal güvence altına almakta kararlıyız. Aileyi korumak, Türkiye’yi korumaktır, vatanı korumaktır. Bu sorunla ülkemizde en etkin biçimde mücadele edeceğiz."
dedi.
"Sapkın akımlar aile yapısını zayıflatmaya çalışıyor"
diyen Erdoğan,
"Aile yapısını temelden dinamitleyen, geleceğimizi karartmaya göz dikmiş odaklarla mücadele edecek gücümüz var."
diye konuştu.

"BM'nin basamaklarında ve diğer bazı alanlarda LGBT renklerinin olduğunu görüyorsunuz, ne yapılmak isteniyor?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yöneltilen soru ve verdiği cevap şu şekilde:
SORU
: Birleşmiş Milletler Genel Kurulu seviyesinde aile kurumunun küresel bir saldırı altında olduğunu ifade eden ilk ve tek lider siz olurdunuz. Aile kurumunun tehdit altında olduğu düşünüldüğünde hem zatıalinizin hem de Türkiye'nin aile kurumunun korunması noktasında temsil ettiği temel vizyon ve yaklaşım nedir?
Şu anda dünyada aile kurumu büyük önem arz ediyor. Amerika aslında aile kurumu noktasında tartışmaların çok ciddi boyutlara ulaştığı bir ülke konumunda. Böyle bir yerde bizim aile mefhumunu dile getirmiş olmamız kendinize bir çeki düzen verin... Beni en çok rahatsız eden konulardan bir tanesi herhalde sizin de dikkatinizi çekmiştir.
Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na girerken basamaklarda ve diğer bazı alanlarda LGBT renklerinin olduğunu görüyorsunuz. Burayla ne yapılmak istendiği önem arz ediyor. Şu anda liderlerden bir tanesi LGBT'ci bir diğer lider LGBT'ye karşı, böyle bir durum var. Ne yapılmak isteniyor? Ben şahsen Genel Sekreterle fırsat bulup bunu konuşmak isterdim. Şu anda dünyada ne kadar LGBT'ci var? Bu basamaklarda onların ne kadar hakkı varsa, LGBT'ye karşı olanların da bu denli var.
Çünkü bu bir insani mesele ve buradan rahatsız olanların olduğunu da bilmek lazım.

"Aile kurumunu anayasal güvence altına almakta kararlıyız"

Aile tanımında yer alan “toplumların yapı taşı” ifadesi boş bir söylem değildir.
Toplumları en güçlü kılan da çürüten de aile yapısıdır.
Nasıl zincirin gücü, en zayıf halkası kadarsa toplumların gücü de aile yapısının sağlamlığıyla doğru orantılıdır.
Son yıllarda birçok ülkede aile yapısına yönelik saldırıların temel gerekçesi de bu. İlgili toplumu çökertmek için sapkın akımlar eliyle aile yapısı zayıflatılmaya çalışılıyor
.
Ülkemizde bu sapkın akımların aile yapımızı, gençlerimizi hedef alan girişimlerine asla müsaade etmedik, bundan sonra da etmeyiz.
Bu konunun küresel boyutu da bulunmaktadır. Yaşadığımız çağda aile yapısını hedef alan karanlık yapıların küresel planlarının farkındayız.
Onları bozmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Ailelerimizi, gençlerimizi, çocuklarımızı tuzaklarına düşüremeyecekler. Eğitim, siber güvenlik, bağımlılıkla mücadele başta olmak üzere çok boyutlu tedbirler üzerinde çalışıyoruz. Bunun en etkin adımını Meclis açıldığında gündeme getirmeyi planladığımız anayasa değişikliğiyle atacağız
. Aile kurumunu anayasal güvence altına almakta kararlıyız. Aileyi korumak, Türkiye’yi korumaktır, vatanı korumaktır. Bu sorunla ülkemizde en etkin biçimde mücadele edeceğiz. Ancak uluslararası zeminde bu mücadelede iş birliklerine hazırız. Sapkın akımlarla mücadele konusunda el ele verip toplumlarımızı zehirlemeye çalışan, aile yapısını temelden dinamitleyen, geleceğimizi karartmaya göz dikmiş odaklarla mücadele edecek gücümüz var.


#Recep Tayyip Erdoğan
#Aile
#ABD
#LGBT
#Birleşmiş Milletler
#Serhat İbrahimoğlu
8 ay önce