|

Erdoğan Rusya’ya gidiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın Rusya’ya giderek Putin ile bir araya gelecek. Gündemde Suriye ve S-400’ün teslimatı gibi kritik konular var. Erdoğan’ın bu ziyareti 2019 yılı içindeki üçüncü Rusya ziyareti olacak.

Fazlı Şahan
04:00 - 7/04/2019 Pazar
Güncelleme: 04:08 - 7/04/2019 Pazar
Yeni Şafak
Vladimir Putin ve Recep Tayyip Erdoğan
Vladimir Putin ve Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan mahalli seçimden sonra ilk yurt dışı ziyareti için Rusya’ya gidecek. Yarın Moskova’da Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin ile biraraya gelecek Erdoğan’ın ziyareti 2019 yılı içindeki üçüncü Rusya ziyareti olacak. İki devlet başkanının baş başa yapması planlanan görüşmede öncelikli konu Suriye ve özellikle İdlib’teki son durum olacak.

SURİYE ÖNCELİKLİ GÜNDEM

Türkiye ve Rusya’nın Tel Rıfat bölgesinde başlattığı ortak devriyenin genişletilmesi, Türkiye’nin Fırat’ın doğusunda terör örgütüne yönelik operasyon hazırlıkları da bu görüşme ele alınacak konular arasında. Türkiye’nin terör örgütüne yönelik sahada mücadele kararlılığını bir kez daha dile getirilecek.

ÜST DÜZEY KONSEY TOPLANTISI

Erdoğan, Rusya ziyaretinde üst düzey işbirliği konseyi toplantısına katılacak. İki ülke arasındaki ticaret hacminin arttırılmasına yönelik konuların da ele alınacağı toplantılarda, S-400 hava savunma sisteminin teslimi, Türk akımı doğal gaz projesi ve Akkuyu Nükleer santrali çalışmaları, Türkiye’nin Rusya’ya yaptığı meyve sebze ihracatı ve iki ülke arasında turizmin geliştirilmesi konuları detaylı olarak değerlendirilecek.

BOLŞOY’DA TROYA GÖSTERİSİ İZLEYECEK

Erdoğan’ın Rusya ziyaretinde sadece siyaset ve ekonomi konuşulmayacak. İki liderin Bolşoy tiyatrosunda Troya gösterisine katılması da planlanıyor. İki lider burada Türkiye-Rusya kültür ve turizm yılının açılışını da gerçekleştirecek.


  • Genel merkezde 31 Mart analizi
  • Yerel seçimlerin ardından bir süredir çalışmalarını İstanbul’da sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün sabah saatlerinde Kısıklı’daki konutundan çıkarak taşıma işlemi gerçekleşen Atatürk Havalimanı’na geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi’nden özel uçakla Ankara’ya hareket etti. Erdoğan’ın partisinin genel merkezinde 31 Mart mahalli seçim sonuçlarını değerlendireceği öğrenildi.

#Recep Tayyip Erdoğan
#Rusya
#Vladimir Putin
5 yıl önce