|

Türkiye'de bir ilk: Fetih kutlamaları simge mekanlarda görsel şölene dönüştü

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, İstanbul'un Fethi'nin 568'inci yıl dönümü kutlamaları nedeniyle organizasyon düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın video mesajıyla başlayan gösteriler, Fetih Suresi tilaveti ve görsel şölen ile devam etti. Erdoğan mesajında, "Fetih heyecanının gençlerimizin yüreklerini dalga dalga sardığına inanıyorum. Ecdadımızın hatırasına mirasına sahip çıkıyoruz." dedi.

20:25 - 29/05/2021 Cumartesi
Güncelleme: 21:44 - 29/05/2021 Cumartesi
Diğer
İstanbul'da fetih kutlamaları
İstanbul'da fetih kutlamaları

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından düzenlenen İstanbul'un Fethi'nin 568'inci yıl dönümü kutlamalarının canlı yayını, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasıyla başladı.

"Ecdadımızın mirasına sahip çıkıyoruz"

Fethin yıl dönümü nedeniyle bir video mesaj yayımlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:


Fetih heyecanının gençlerimizin yüreklerini dalga dalga sardığına inanıyorum.

Biz geçtiğimiz yıl Ayasofya'yı yeniden ibadete açarak, önceki yıl Büyük Çamlıca Camii'ni hizmete vererek, dün de Taksim Camii'nde ilk Cuma'yı eda ederek ecdadın mirasına sahip çıktığımızı gösteriyoruz.

Yollarıyla, köprüleriyle, Marmaray'la, Avrasya Tüneli'yle, metrolarıyla, parklarıyla; hepsinden önemlisi doğrudan insanımıza sunduğumuz nice hizmetlerimizle İstanbul'u geliştirip güzelleştirerek emaneti koruyoruz.

Dün okçularımızla yazdığımız destanı bugün insansız hava araçlarımızla, yazılımlarımızla, üretimimizle, ihracatımızla tekrarlıyoruz. Bütün bunları da tıpkı ecdadın okçuluğa verdiği ehemmiyetin, ona yüklediği misyonun hassasiyetiyle yürütüyoruz.

Gençlere spor ve sanat tavsiyesi

Kökleriyle bağı kopmuş bir ağacın ayakta kalamayacağı gibi inanç ve kültür kökleriyle bağı kopmuş bir toplum da varlığını uzun süre devam ettiremez. Gençlerimizden okçuluk, binicilik, kılıç, hat, tezhip gibi geleneksel spor ve sanat dallarıyla günümüze ait her türlü sosyal ve kültürel faaliyeti işte bu anlayışla yürütmelerini bekliyoruz. Akli selim ile düşünen kalbi selim ile hisseden, zevki selim ile inşa eden gençlerimizi gördükçe geleceğimize daha güvenle bakıyoruz.


Simge mekanlarda görsel şölen

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajının ardından kutlamalar Ayasofya Camii'nde Fetih Suresi'nin tilaveti ile devam etti.

Surenin ardından kentin simge mekanlarında görsel şölen yaşandı.



Galata Kulesi ve Ayasofya Camii'nde Türkiye'de ilk kez denenen "sky mapiing" gösterisi düzenlendi.

Gösteri bir görsel şölene dönüştü.




#İstanbul'un fethi
#İstanbul
#Ayasofya
#Galata Kulesi
#sky mapping
#gösteri
#kutlama
#canlı yayın
#İletişim Başkanlığı
#Fahrettin Altun
#Kültür ve Turizm Bakanlığı
3 yıl önce