Hıfzıssıhha’yla aşının yüzde 86’sı yerli olacak

Nur Banu Aras
04:00, 05/07/2023, Çarşamba
Yeni Şafak
Hıfzıssıhha’yla aşının yüzde 86’sı yerli olacak
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hıfzıssıhha Merkezi tamamlandığında tüm aşıların yüzde 86’sının yerli üretilir hale geleceğine dikkat çekti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hıfzıssıhha Merkezi devreye girdiğinde aşıda yerlileşme oranının hızla yükseleceğini söyledi. Koca, “Hıfzıssıhha Merkezi bittiğinde, kullandığımız tüm aşıların yüzde 86'sı yerli üretilir hale gelecek. Şu an Hepatit-A, suçiçeği ve kuduz aşılarını, teknoloji transferiyle yerlileştiriyoruz” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, inşaatı devam eden Hıfzıssıhha Merkezi tamamlandığında kullanılan tüm aşıların yüzde 86’sının yerli üretilir hale geleceğine dikkat çekti. Önceki gün toplanan kabine sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Koca, yerli aşı çalışmaları için Hıfzıssıhha Merkezi’nin ilk etabının tamamlandığını, ikinci etabının ise inşaatının devam ettiğini söyledi. Koca, “Bittiğinde, bugün kullandığımız tüm aşıların yüzde 86’sı yerli üretilir hale gelecek. Şu an hepatit-A, suçiçeği ve kuduz aşılarını, teknoloji transferiyle yerlileştiriyoruz. Önemli bir aşamaya geldik, bitmek üzere. Hıfzısıhha Merkezi’miz de tamamlanıp devreye girdiğinde aşıda yerlileşme oranımız hızla yükselecek. Türkiye yıllar sonra yeniden aşı üretebileceğini TURKOVAC ile gösterdi. Devamı bağışıklama programındaki aşıları üreterek gelecek” ifadelerini kullandı.

KIZAMIKTA SALGIN YOK

Kızamık salgını iddialarına da cevap veren Koca, “Bir salgın durumu söz konusu değil, kontrol altında. Tespit edilen tüm vakalar için gerekli tedaviler uygulanıyor. Ayrıca filyasyon çalışmaları son derece sıkı şekilde yapılıyor. Şu an göç nedeniyle birçok ülkede kızamığın arttığını biliyoruz. Bizde de bölgesel, İstanbul ağırlıklı olmak üzere vakalar var. Vakaların yüzde 86’sı İstanbul’da. Ama dediğim gibi kontrol altında. Mobil sağlık ekiplerimizle takibini yapıyoruz. Vatandaşımızın hızla, eksik veya hiç aşısı yapılmayan çocuğu varsa yaptırmasını özellikle öneriyoruz. Biz 3 doz aşıyı bu dönemde önemsiyoruz. ilk iki doz 9 ve 12. aylarda, üçüncü doz ise dört yaşında yapılmalı” dedi. Bakan Koca, 4 bin Suriyeli sağlıkçının istihdam edildiği iddialarına ilişkin olarak ise ödemenin AB fonlarından yapıldığını aktardı.



Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026