|

Kahramanmaraşlı Aziz öğretmen uzaktan eğitim vermek için çıktığı tepede kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti

Koronavirüs salgını nedeniyle 2020-2021 eğitim öğretim yılı uzaktan eğitimle başladı. Milyonlarca öğrenci derslerini Milli Eğitim Bakanlığı tarafından müfredata göre hazırladığı EBA üzerinden takip ediyor. Ancak bazı bölgelerde yaşayan öğrenci ve öğretmenler internet konusunda yeteri kadar şanslı olmuyor. Onlardan birisi de Kahramanmaraş'ta yaşayan edebiyat öğretmeni Aziz Serin oldu. 50 yaşındaki interneti çekmeyince öğrencilerine ders vermek için yüksek bir tepeye çıktı. Dersi verdikten sonra eve dönmeyen Aziz öğretmenin kalp krizi geçirdiği öğrenildi.

14:34 - 29/09/2020 Salı
Güncelleme: 17:55 - 29/09/2020 Salı
IHA
Kahramanmaraşlı Aziz öğretmen uzaktan eğitim vermek çıktığı tepede kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.
Kahramanmaraşlı Aziz öğretmen uzaktan eğitim vermek çıktığı tepede kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

Onikişubat ilçesindeki 12 Şubat Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Aziz Serin (50), Küçüknacar Mahallesi’nde kendisine tanımlanan canlı dersi anlatmak için bulunduğu yerde telefon çekmediğinden dolayı öğrencileri ile buluşmak için telefonun çekim alanındaki tepeye çıkmak istedi. Edebiyat öğretmeni Serin, çıktığı tepede öğrencilerle canlı bağlantısını yaptıktan sonra geri eve dönmedi. Bir süre haber alınamayan öğretmenin çıktığı tepede hayatını kaybettiği öğrenildi.



Telefonu çekmeyince tepeye çıktı

Onikişubat ilçe Milli Eğitim Müdürü Akif Bulut, “Aziz Serin, 12 Şubat Anadolu Lisesi Edebiyat öğretmenimiz. Kendisine tanımlanan canlı dersi anlatmak için köyünde bulunduğu yerde telefon çekmediğinden dolayı öğrencileri ile buluşmak için telefonun çekim alanındaki tepeye çıkarak ders anlattıktan sonra kalp krizi sonucu vefat etmiştir” dedi.

Her zaman özverili bir öğretmendi


İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz ise, "Öğretmenimiz bizim için eğitim şehidimiz oldu. Kendisi özverili ve çalışkan bir öğretmendi ve her zaman öğrencilerini, memleketini ve ülkesini düşünen bir arkadaşımızdı. Allah rahmet eylesin" dedi.


#öğretmen
#uzaktan eğitim
#kalp krizi
4 yıl önce