|

Korona günlerinde zamanda yolculuk: Yılın derbileri bu sahada oynanırdı

“Evde kal” seferberliğine uyan siyasiler, sokağa çıkmaları yasak olan 20 yaş altı gençlere çocukluklarından örnekler verdikleri “benimzamanımda” hashtagi ile zamanda nostaljik yolculuk yaptırıyor. AK Parti Gençlik Kolları’nın başlattığı projeye bakanlar ve milletvekilleri de katıldı.

Fazlı Şahan
04:00 - 15/04/2020 Çarşamba
Güncelleme: 13:27 - 15/04/2020 Çarşamba
Yeni Şafak
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, “Yılın derbileri çivi sahalarda oynanırdı” tweeti
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, “Yılın derbileri çivi sahalarda oynanırdı” tweeti

“Evde kal” seferberliğine uyan siyasiler, sokağa çıkmaları yasak olan 20 yaş altı gençlere çocukluklarından örnekler verdikleri “benimzamanımda” hashtagi ile zamanda nostaljik yolculuk yaptırıyor. AK Parti Gençlik Kolları’nın başlattığı projeye bakanlar ve milletvekilleri de katıldı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, “Yılın derbileri çivi sahalarda oynanırdı”, AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin de “Benim zamanımda İzel, Çelik, Ercan fraksiyonlara bölünmemişti” paylaşımı ile dahil oldu. Kimi döneminin atari oyunu ‘Mario’yu kimi de efsane dizi “Kara Şimşek’i hatırlattı.

Koronavirüsle mücadelede evde kalma seferberliğine katılan siyasiler sosyal medya üzerinden de farklı çalışmalara dahil oluyor. En son vatandaşlara örnek olmak için evden nasıl çalıştıklarına dair fotoğraflar paylaşan AK Partili milletvekilleri, şimdi de sokağa çıkma yasağı olan 20 yaş altı gençlere zamanda yolculuk yaptırıyor. Açılan hashtagde yapılan paylaşımlardan bazıları şöyle:

DERBİLERİN YAPILDIĞI SAHA

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu: “Yılın derbileri çivi sahalarda yapılırdı.”

DOĞUM TARİHLERİ HATIRLANMAZDI

AK Parti MKYK üyesi Öznur Çalık: “Benim zamanımda nüfus cüzdanı ilkokula başlarken okula kayıt olabilmek için mecburen çıkartılırdı. Geçen zamanla, gerçek doğum tarihleri hatırlanmaz. Doğum tarihleri ’01.01’ olarak kaydedilirdi. Doğum tarihim, 01.01”

EFSANE KARA ŞİMŞEK

Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu: “Şimdilerde birçok film veya diziler popüler olabilir ama benim zamanımda dizilerin efsanesi olan Kara Şimşek’ti.”

BİLGİ ANSİKLOPEDİDEN

Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın: “Bizim zamanımızda bilgiye ulaşmak bu kadar kolay ve hızlı değildi. İstediğimiz bir bilgiye arama motoruna yazarak değil; kütüphanelere giderek ciltler dolusu ansiklopedilerden araştırıp ulaşabilirdik.”

O EKŞİ TADI UNUTAMAM

İstanbul Milletvekili Rumeysa Kadak: “Çocukluğu 90’ların sonuna denk gelmiş biri olarak sulugöz sakızının ekşi tadını 15 yıl sonra bile hissediyorum. Bir de Mario’da prensesi az kurtarmadık.”

İZEL, ÇELİK, ERCAN

AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin: “Benim zamanımda İzel, Çelik, Ercan fraksiyonlara bölünmemişti.”

TASO VE WİNAMP VARDI

Konya Milletvekili Selman Özboyacı: “PUBG ve Spotify’ı pistten alalım. Taso ve Winamp’a selamlar. Ağlıyorum, gözüme 90’lar kaçtı.”

BİLGİSAYARLARA DİSK TAKILIRDI

Osmaniye Milletvekili İsmail Kaya: “2000’li gençler bunu bilmezler. Benim zamanımda Commodore 64 diye bir bilgisayarımız vardı. Disk takılırdı. Şimdiki bilgisayarlar onun yanında ışık hızıyla çalışıyor.”

FUTBOLCU KARTLARI

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Büyükgümüş: “2000’li kardeşlerimiz futbolcularımızın kartlarını hiç görmemiştir. Elinde futbolcu kartı olan arkadaşlarım, siz de fotoğraflarınızı paylaşın.”


#Mehmet Kasapoğlu
#Selman Özboyacı
#Taso
#Winamp
4 yıl önce