|

Londra'da ilk Türk Başkan

Londra Enfield Belediyesi Meclis üyesi Yasemin Brett, 66 üyeden 42'sinin oyu ile Belediye Başkanı seçildi. Görevi Rum asıllı başkandan alan Brett, "Türk ve Rumlar Osmanlı'daki gibi kardeşiz" dedi

Yeni Şafak
00:00 - 6/05/2001 Pazar
Güncelleme: 14:51 - 17/05/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------

---------------------- manset ---------------------

----------------------- spot -------------------------

Londra'nın Enfiled Belediye Başkanlığı görevine İşçi Partisi'nden Meclis üyesi olarak görev yapan Yasemin Brett seçildi. Yasemin Brett, Rum asıllı Belediye Başkanı Andreas Constantinides'ın yardımcılığını yürütüyordu.

Kuzey Londra'nın Arnos bölgesinde 7 yıldan bu yana meclis üyesi olarak görev yapan Brett, geçen yıl da Rum asıllı Belediye Başkanı Andreas Constantinides'ın teklifi ile Belediye Meclisi tarafından başkan yardımcılığı görevine getirilmişti. Yasemin Brett önümüzdeki günlerde düzenlenecek özel törenle Başkanlık koltuğuna oturacak.

İngiltere'de yerel yönetimlerde Belediye Başkanlığı görevi Belediye Meclisi üyeleri arasından her yıl seçiliyor. Her Başkan bir yol süre ile görev yapıyor. Londra'nın kuzey bölgesindeki Enfield, Türkler'in de yoğun olarak yaşadığı bölgelerden biri olarak biliniyor.

Osmanlı dönemi İstanbul'u gibi

Bir yıl süreyle Enfield Belediye Başkanlığı görevini yürütecek olan Yasemin Brett, Londra'yı Osmanlı dönemi İstanbul'una benzeterek, Osmanlı döneminde Türkler'le Rumlar'ın birlikte kardeşçe yaşadıklarını hatırlattı ve "Ben bugünkü Londra'yı, Osmanlı dönemi İstanbul'una benzetiyorum. Londra, eski İstanbul gibi farklı toplum ve karma kültürlerin buluştuğu ve birbirini rahatsız etmeden yaşandığı kent. Biz hoşgörüyü Enfield bölgesinde yaşayoruz" dedi.

DİPLOMAT KIZI

İngiltere'de böyle bir göreve seçilen ilk Türk olan Yasemin Brett, İstanbul Ayazpaşa doğumlu bir diplomat kızı. İngiliz eşinden İskender adlı bir çocuğu bulunan Brett, İngiltere'de Reading Üniversitesi'nde Siyasal ve Ekonomi okudu.

1983 yılında Arnos bölgesinden İşçi Partisi'ne giren Brett, iki dönemdir aynı bölgeden Enfiled Belediye Meclisi üyesi olarak görev yapıyor. Brett'in kız kardeşi Anberin Zaman da, The Economist ve New York Times gibi ünlü yayınların Türkiye muhabiri.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
23 yıl önce