|

Millet uğurladı

Suruç’ta PKK’lıların saldırısı sonucu hayatını kaybeden AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın ağabeyi Mehmet Şah Yıldız, bakanlar ve binlerce vatandaşın katıldığı törenle toprağa verildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/06/2018 Cumartesi
Güncelleme: 02:55 - 16/06/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın ağabeyi Mehmet Şah Yıldız, bakanlar ve binlerce vatandaşın katıldığı törenle toprağa verildi
AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın ağabeyi Mehmet Şah Yıldız, bakanlar ve binlerce vatandaşın katıldığı törenle toprağa verildi

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde terör örgütü PKK yanlılarının saldırısına uğrayarak hayatını kaybeden 3 kişiden AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın ağabeyi Mehmet Şah Yıldız toprağa verildi. 24 Haziran seçim kampanyasını kana bulayan saldırı ilçede infial uyandırdı. AK Parti’li gruba yönelik silahlı saldırıda yaşamını yitiren Yıldız’ın naaşını binlerce vatandaş uğurladı. Suruç Devlet Hastanesi morgundan alınarak Hicret Camii’ne getirilen cenaze, kılınan namazın ardından Yoğurtçu Mahallesi’ndeki aile mezarlığına omuzlar üzerinde getirilip toprağa verildi. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve bazı milletvekillerinin de katıldığı törende PKK’ya lanet okundu. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı törene katılanlar tekbir getirip ‘Vatan sağ olsun’, ‘Kahrolsun PKK’ sloganları attı.


MEKANIN CENNET OLSUN

PKK saldırısında hayatını kaybeden Mehmet Şah Yıldız’ın oğlu Osman Yıldız, sosyal medya hesabından “İftarını arife günü cennette açan can babam, mekanın cennet olsun. Rabbime kavuştun babam, Peygamber Efendimiz komşun olsun nur içinde uyu” şeklinde paylaşımda bulundu. Suruç ilçesinde önceki gün seçim çalışması yürüten AK Parti’lilere yönelik silahlı saldırı sonucu çıkan olayda, aralarında AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın kardeşinin de bulunduğu 3 kişi hayatını kaybetmiş, 9 kişi yaralanmıştı.

3 SAVCI SORUŞTURUYOR

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, olayı soruşturmak üzere 3 cumhuriyet savcısının görevlendirildiği açıkladı. Olay yerinde bütün delillere el konulduğunu ve soruşturmanın geniş çaplı sürdürüldüğünü bildiren Doğan, 3 kişiyle ilgili yakalama kararı çıkarıldığını kaydetti. Sağlık Bakanlığı ise 4’ü ağır durumda 9 yaralının Ankara, Şanlıurfa ve Gaziantep’teki hastanelerde tedavi altına alındığını kaydetti.


“Bizim PKK’lı olduğumuzu bilmiyor musun?”

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, AK Parti’lilere yönelik saldırıyı şu sözlerle anlattı: “Esnaf gezileri sırasında işyerlerine gidip selamlaşıyoruz. Seçim çalışmaları sırasında hiç kimse bilmiyordur, dükkanda kim var, kimin nesidir... İbrahim Halil Yıldız bey, rahmetli ağabeyi, üç yeğeni ve diğer arkadaşlarıyla beraber dükkana giriyorlar ve içeridekiler şunu söylüyorlar; ‘Bizim PKK’lı olduğumuzu bilmiyor musunuz ki bu dükkana geldiniz?’. O zaman bizim vekilimiz diyor ki, ‘Olayı anladım ve hızlı şekilde dışarı çıktım, olay patlak verdi.’ Olay bu. Yani insanlar, ‘oy vermiyorum, biz sizi beğenmiyoruz’ diyebilir. Ama ‘Bizim PKK’lı olduğumuzu bilmiyor musunuz ki bu dükkana girdiniz’ dedikleri anda Sayın vekilimiz ‘Hemen uzaklaştım ve içeride olaylar başladı’ diyor. Olayın aydınlatılacağına, faillerinin belli olacağına, yargıya inanıyor ve güveniyoruz. Bu şekilde planlı bir olaya ilk defa şahit oluyoruz. Suruçlu bu oyunu bozacaktır. Yaralılardan 3’ü İbrahim Halil Yıldız’ın kardeşi, biri ise yeğeni. Dört ağır yaralı var.”

Meydanı bırakmayız

Suruç’taki saldırıya ilişkin açıklamasında Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, “AK Parti ve AK Parti’liler, terör örgütlerine, teröristlere ve bunların maşaları alçaklara, meydanı bırakmadı, bundan sonra da bırakmayacaktır” ifadesini kullandı. Sosyal medya hesabındaki mesajında Bozdağ, “Şiddet ve kanla demokratik rekabeti kirletenler, demokrat olamazlar; hak ve özgürlükten dem vuramazlar” dedi. Olayı, “Demokrasi yarışına leke düşüren bir saldırı” olarak niteleyen Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ise Gaziantep’teki bayram namazı sonrası demecinde “Seçime ve demokrasi yarışına leke düşüren bir saldırıdır. Konuyla ilgili hem başsavcılık hem de ilgili birimler soruşturma başlatmıştır. Bizler soruşturma sonucunu takip edeceğiz ama bu konuyla ilgili failler, azmettirenler, yapılan hukuka ayrı fiiller, elbette her boyutuyla araştırılıp sonuna kadar netleşecektir ve neticeye bağlanacaktır” diye konuştu.


HDP kışkırtması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, HDP’li milletvekili adayı İsmail Kaplan’ın tahrik edici sözlerine dikkat çekti. Soylu, “Somut birtakım olaylar var. Yaklaşık 3-4 gün önce ve daha önceki dönemlerde de HDP’nin 6. sıra milletvekili adayı (İsmail Kaplan), bizatihi milletvekilimizi Meclis’te daha önce yapılan bir tartışmadan dolayı hedef göstermektedir ve bunu sürekli olarak tırmandırmaktadır. Müessif olayla karşı karşı karşıyayız ama bu müessif olayın çok önceden tahrik edicileri var, anlaşılıyor ki PKK seçimin sonucuna doğru eski usullerini devreye sokmak istiyor. Bunu da yine siyaseti araç olarak kullanarak gerçekleştirmek istiyor” dedi. PKK’nın dağ kadrosuyla ilişkili olduğu iddia edilen HDP’li Kaplan, Suruç’taki seçim çalışmaları sırasında Kürtçe yaptığı konuşmada, AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’a yönelik, “Bakın arkadaşlar, bizi acıtan nedir biliyor musunuz? Elbette ki içimizdeki ihanettir. O İdris-i Bitlisi... Biz 3 Mayıs 2016’yı Ankara’daki Türk meclisini, Osman Baydemir’i, İbrahim Halil Yıldız’ı unutmadık. Biz o İdris-i Bitlisi var ya onun ihanetini 24 Haziran’da başarıya (kazanmaya) çevireceğiz” demiş, bu ifadelerden ötürü TBMM’de HDP ve AK Parti milletvekilleri arasında arbede yaşanmıştı.


Bu işi bitireceğiz

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Ramazan Bayramı’nın ilk gününü Cizre’de geçirdi. Beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı Yaşar Güler, Hava Kuvvetleri Komutanı Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Adnan Özbal’la birlikte önceki akşam Şırnak’a gelen Akar, burada 23. Piyade Tümen Komutanlığı’nı ziyaret etti. Aldığı brifingin ardından Çakırsöğüt Komando Tugay Komutanlığı’nı teftiş eden Akar, Ramazan ayının son iftarını şehit aileleri, gaziler ve komandolarla yaptı. Afrin’de görevli bazı komandoların Çakırsöğüt’e dönüş yaptığını hatırlatan Akar, buradaki konuşmasında, “Ülkemize yönelik tehditleri sadece yurt içinde değil, sınır ötesinde de yok etmek zorundayız. Biz Afrin’de işgalci değiliz. Teröristlerin baskısına maruz kalan Suriyeli kardeşlerimizin rahata ve huzura ermesini sağladık” dedi. Irak’ın kuzeyinden Türkiye’ye yönelik saldırılar olduğuna dikkat çeken Akar, Kandil’e yönelik operasyonları hatırlatarak şunları söyledi: “Irak’ın toprak bütünlüğüne son derece saygılıyız. Ancak Irak’ın içinde bulunduğu durum nedeniyle halkımızın, hudutlarımızın, güvenlik güçlerinin güvenliğini sağlamak bakımından bu operasyonları yapmak mecburiyetindeyiz. Yıllardan beri oradaki terör yuvaları maalesef kurutulamadı fakat bu sefer dönüş yok. Milletimizin desteğiyle onu da orada bitirmeye kararlıyız.”

  • Cizre’de bayram namazı
  • Geceyi Şırnak’taki 23. Piyade Tugay Komutanlığı’nda geçiren Akar, sabahleyin helikopterle Cizre’ye geçti. Akar, beraberindeki kuvvet komutanları ve Şırnak Valisi Mehmet Aktaş ile bayram namazını Huzur Camii’nde kıldı. Namaz sonrası vatandaşlarla bayramlaşan Akar, bir süre çarşıda gezdi, bir restoranda kahvaltı yaptı. Akar ve beraberinki komutanlar daha sonra 172. Zırhlı Tugay Komutan Yardımcılığına giderek Mehmetçik’le bayramlaştı.

Hızlı temizlik

PKK’ya yönelik operasyonlar nefes kesiyor. 12 Haziran’da Kandil’e yapılan hava harekâtında aralarında bir elebaşının da bulunduğu 26 terörist öldürüldü. Dün ise Erzincan’ın Kemah kırsalında hava destekli operasyonda 3 PKK’lı etkisiz hale getirilirken, Diyarbakır-Lice’de ise biri sözde örgüt sorumlusu 2 terörist imha edildi. Çatışma sonrası ölü ele geçirilen PKK’lıların sözde ‘Amed eyaleti Mazlum-Akdağ bölge sorumlusu’ sıfatıyla ‘‘Dilovan Bahtiyar’ kod adlı Fatih Kırtay ile ‘Dicle Hevirdar’ kod adlı Rojbin Akyol olduğu açıklandı. Böylelikle yurt içi ve Irak kuzeyindeki operasyonlarda 8-15 Haziran arası öldürülen terörist sayısı 98’e ulaştı. Bu arada Diyarbakır’da Ramazan Bayramı’nda saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen 5 terörist silahlarıyla birlikte yakalandı.


Irak sınırında PKK’dan temizlenen İkiyaka Dağları’nda arama-tarama çalışmaları ise sürüyor. Güvenlik güçleri sarp kayalık ve mağaralarla örülü zorlu arazide PKK’nın dev bir cephaneliğine daha ulaştı. Gelişmeyi duyuran İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Terör örgütünün çok önemli bir cephaneliğini arkadaşlarımız İkiyaka Dağları’nda ve Düztepe mevkisinde ele geçirdi. Hakkari bölgesinde bugüne kadar ele geçirilen en yüksek sayıdaki mühimmat olarak değerlendiriyoruz” dedi. Soylu, cephanenin 2 kamyonu dolduracak boyutta olduğuna dikkat çekti.


#Şanlıurfa
#Suruç
#AK Parti
#Mehmet Şah Yıldız
6 yıl önce