|

Erdoğan ilk turda seçilir

MHP lideri Bahçeli, “İlk turda Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın seçileceğine inanıyorum. İnce’den her türlüsüne kadar kimin hesabı varsa olsun ama bir de halkın ve Cenab-ı Allah’ın hesabı vardır” dedi. Bahçeli, Demirtaş’ın adaylığına ilişkin ise “Başka aday mı yoktu” diye konuştu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/06/2018 Cumartesi
Güncelleme: 01:19 - 16/06/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
​MHP lideri Devlet Bahçeli
​MHP lideri Devlet Bahçeli

MHP lideri Devlet Bahçeli, bayram namazı sonrası MHP'nin kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in kabrini ziyaret etti. Bahçeli, burada gazetecilere açıklamalarda bulundu.

MHP'nin seçimlere Cumhur İttifakı çatısı altında girdiğini ve Cumhurbaşkanı adayı olarak Erdoğan'ı desteklediğini anımsatan Bahçeli, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin bütün kurum ve kurallarıyla hayata geçebileceği bir cumhurbaşkanı seçimi söz konusu. Bunun sonucunun alınması lazım. Ben ilk turda Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın seçileceğine inanıyorum. Kim ne hesabı yaparsa yapsın, İnce'den her türlüsüne kadar kimin hesabı varsa olsun ama bir de halkın ve Cenab-ı Allah'ın hesabı vardır. Onu da kimse unutmasın" dedi.

SABRI ELDEN BIRAKMAMAK GEREK

Bahçeli, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde yapılan ve AK Partili vekilin ağabeyinin hayatını kaybettiği saldırıya dikkat çekti. Bahçeli, "Bu olay her yönü ile üzücü. Bir milletvekili ve ailesine yönelik bir saldırı, vekilin abisi hakkın rahmetine kavuştu. Konu her yönüyle incelenmeli. AK Parti'ye yönelik Güneydoğu'da zaman zaman PKK tarafından saldırılar oldu. Bunun da onlara benzediği söylenmektedir. Soğukkanlı davranmak, sabrı elden bırakmamak gerekir. 24 Haziran'ı çatışmadan uzak bir ortamda gerçekleştirmek gerek" diye konuştu.


BAŞKA ADAY MI YOKTU

Erdoğan’ın, tutukluların cumhurbaşkanı adayı olmamasına ilişkin açıklamalarını da değerlendiren Bahçeli, "Selahattin Demirtaş haricinde başka birini bulamadı mı HDP? Selahattin Demirtaş’tan başka aday mı yoktu? Türkiye’de demokrasi ölçüsü Selahattin Demirtaş’ın salınmasıyla alakalıysa bu yanlış" ifadelerini kullandı.

ABD FETÖ'CÜLERİ GÖNDERMELİ

Bahçeli, ABD’deki FETÖ’cülerin görüntülerine ilişkin de şöyle konuştu: "ABD, Türkiye ile dostluğunu devam ettirmek istiyorsa FETÖ’yle hepsini paket yapıp Türkiye’ye göndermesi lazım."

#Devlet Bahçeli
#Cumhurbaşkanı Erdoğan
6 yıl önce