|

Milletin adamları

15 Temmuz gecesi yaşanan kanlı darbe girişimi, sanatçısından gazetecisine, futbolcusundan işadamına, toplumun her kesiminden insanların vatanın işgali durumunda göstereceği tavrı, davranışı ortaya koyması açısından da önemliydi. Aradan bir yıl geçse de toplumun ilgisiyle, beğenisiyle, alkışıyla sanatçı olduklarının farkında olan güzide isimlerin o gece ortaya koyduğu onurlu tavır halen unutulmadı

Yeni Şafak
04:00 - 15/07/2018 Pazar
Güncelleme: 04:20 - 15/07/2018 Pazar
Yeni Şafak
15 Temmuz
15 Temmuz

FETÖ’cülerin darbe kalkışmasına Türkiye’nin dört bir tarafından tepki geldi. 15 Temmuz gecesi TSK içerisindeki FETÖ mensubu hainlerce gerçekleştirilmeye çalışılan darbe kalkışmasına Türkiye’deki siyasi partilerden, iş dünyasından, vakıf ve STK’lardan tepki gelirken ünlü isimlerde sosyal medya hesapları üzerinden FETÖ’cü kalkışmaya büyük tepki gösterdi.

Acun Ilıcalı yaptığı paylaşımda, “Milletçe demokrasimize sahip çıktığımız bugün, Türk olmaktan gurur duyuyorum. Demokrasimizi savunurken şehit olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dilerim” dedi.

Sevim Emre ise yaptığı paylaşımda “Şehit kanlarıyla tarih yazmış bir milletin evladı olarak sesleniyorum; demokrasimize, halkımıza uzanan kirli ve acımasız kalleş eller! Nasıl böyle vicdansız olabiliyorsunuz? Rütbelerin arkasına gizlenen caniler, hangi iğrenç emeliniz için vatanınıza ihanet ettiniz? Yazıklar olsun size” ifadelerini kullandı.

Emrah:
Gözyaşlarım dinmedi!

Ünlü şarkıcı Emrah yaptığı paylaşımda “Uzun zamandır yurt dışındaydım ve çok şükür ülkeme Vatanıma Türkiye Cumhuriyetime dönüyorum. Ülkemize vatanımıza planlanan hain darbe girişimi olduğunda ülkemde değildim ve o akşam sabahlara kadar gözlerime uyku girmedi gözyaşlarım dinmedi. Çünkü vatanımızdı söz konusu olan ve vatanımız Türkiye’miz bizim her şeyimizdir. Her an kalbimde canım ülkem vardı. Şunu herkes çok iyi bilmeli bizim ülkemizin varlığını ve bütünlüğünü hiç kimse bozamadı ve bozamayacak. Çünkü biz ülkemizi bayrağımızı vatanımızı çok seviyoruz. Rabbim Türkiye Cumhuriyetimizi haince ve kalleşçe Darbe yapmak isteyenlerden korusun. DARBEYE HAYIR” ifadelerini kullandı.

Burak Özçivit ile geçtiğimiz günlerde dünya evine girdiği Fahriye Evcen ise profillerinde Türk bayrağını paylaşarak, vatanı bölmeye çalışanlara lanet, şehitler için rahmet okudu.

Ünlülerden darbe tweet’leri
NİLÜFER

“Demokrasiden vazgeçmeyeceğiz. Askerlerimiz, vatandaş-arımız ve polislerimiz hayatını kaybetti. Çok üzgünüz.”

ALİŞAN

“Bu vatanı, bölmeye, yıkmaya, ortadan kaldırmaya kimsenin gücü yetmez.”

DEMET AKBAĞ

“Ya bir de cep telefonundan sokağa çıkma çağrısı olmasaydı?”

MURAT BOZ

“Soğukkanlı olmalıyız, hepimiz biriz, bu ülke hepimizin sahip çıkalım. Daha fazla can yanmasın, kan dökülmesin. Silah, bomba, şiddetle sonuç alınamaz. Ülke olarak kenetlenmeliyiz artık. Son bulsun bu kaos.”




#15 Temmuz
6 yıl önce