|

O sözler Kürtlere hakaret

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Suriye Kürtlerini terör örgütü PKK ile eş göstermeye çalışan ABD’ye tepki gösterdi.

Fazlı Şahan
04:00 - 14/01/2019 Pazartesi
Güncelleme: 01:47 - 14/01/2019 Pazartesi
Yeni Şafak
​​AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz
​​AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz

Türkiye’nin teröre karşı sınır ötesinde yürüttüğü mücadeleyi ‘Kürtlere dönük’ gösterme gayretine giren Washington yönetiminin aslında Kürtlere hakaret ettiğini söyleyen Yılmaz, bu tavırla terör örgütüne güç yüklenmeye çalışıldığına dikkat çekti. Geçtiğimiz günlerde yurt dışında bir dizi girişimde bulunan Yılmaz, bir grup gazeteci ile sohbetinde şunları söyledi:

İKİ YANLIŞ BAKIŞ

“Çok yanlış bazı söylemler duyuyoruz. Sanki PKK ile Kürtler özdeşmiş gibi. Türkiye’nin operasyonlarını Kürtlere yönelikmiş gibi göstermeye çalışanlar var. Bu gerçekten çok talihsiz bir yaklaşım. Böyle ifade edenlerin iki temel problemleri var:
Bir tanesi terör örgütlerini özdeştirdikleri geniş topluluklara hakaret etmiş oluyorlar. DEAŞ’ı İslami gibi nitelendirenler aslında bütün Müslümanlara hakaret etmiş oluyorlar. Sanki DEAŞ bütün Müslümanların temsilcisiymiş gibi... 1 milyar 500 milyon Müslümanı zan altında bırakmış oluyorlar.
PKK ile Kürtleri özleştirenler de aslında en büyük hakareti Kürtlere yapmış oluyorlar. Kürtlerin tamamını terör örgütüymüş gibi konumlandırmış oluyorlar. İkincisi bu yanlışı yapanlar terör örgütlerine güç vermiş oluyorlar.”

MODEL OLUŞTURDUK

  • “Türkiye’nin pozisyonunu çok net ve açık. Biz Suriye’de yaptığımız operasyonlarda bunu fiilen de gösterdik. Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı ile hem Türkiye’nin güvenliğini sağladık hem de orada yaşayan toplulukların etnik kökenlerine bakmadan hepsinin güvenliğini sağlamış olduk. Türkiye orada bir model oluşturdu. Kendi güvenliğini sağlarken Suriye’nin de güvenliğini sağlamış oldu. Bu model yayılarak bütün Suriye’ye hakim olur. Türkiye kesinlikle Suriye’nin birliğinden, beraberliğinden yanadır.”
#Cevdet Yılmaz
#Suriye
#AK Parti
5 yıl önce