|

Panda Ahmet 30’uncu kez yakalandı

İstanbul'da çaldıkları lüks araçları sahte evrak düzenleyerek satan “Panda Ahmet “lakaplı Ahmet Ö. 30'uncu kez yakalandı. Kent genelinde aynı yöntemle gerçekleşen çok sayıda araç hırsızlığı yaşanması üzerine Oto Hırsızlığı Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/03/2017 Perşembe
Güncelleme: 06:27 - 2/03/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Ahmet Ö.’nün yaklaşık 2 ay önce cezaevinden firar ettiği ortaya çıktı.
Ahmet Ö.’nün yaklaşık 2 ay önce cezaevinden firar ettiği ortaya çıktı.

Güngören'de bir kapalı otoparkta 2 aracın çalınma anı görüntülerini inceleyen polis, şüphelilerden birinin azılı oto hırsızlarından “Panda Ahmet” lakaplı Ahmet Ö. olduğunu tespit etti. Cezaevinde olarak bilinen Ahmet Ö.'yle ilgili araştırma yapan polis, şüphelinin 2016 yılının Aralık ayında tedavi için getirildiği hastaneden kaçtığını belirledi. Bu gelişme üzerine polis şüphelinin peşine düştü. Zanlının günlük kiralık evlerde kaldığı bilgisine ulaşıldı.



Çok sayıda adrese yapılan baskınlar sonucu “Panda Ahmet” lakaplı Ahmet Ö. ile suç ortağı Erol Y. Küçükçekmece'de yakalanarak gözaltına alındı. Sorgulanan şüphelilerle birlikte bir tabanca ve 5 çalıntı otomobil ele geçirildi. Şüphelilerin otoparklara ya da valelere bırakılan lüks araçları takip ettikleri, bir fırsatını bularak aracın kontak anahtarını çalıp daha sonra otomobili götürdükleri ortaya çıktı. Çalınan araçlardan birinin Güngören Belediyesi'nde kullanılan bir makam aracı olduğu kaydedildi.


#İstanbul
#Güngören
#Araç hırsızlığı
7 yıl önce